Secret Story sluit af met magere kijkcijfers

Geplaatst op Fri 13 May 2011 om 9:42

Foto: SBSDe twee uur durende live-finale van de tv- show Secret Story was donderdagavond goed voor 322.000 kijkers. Secret Story was daarmee een van de minst bekeken programma’s in haar tijdslot. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. In de finale aflevering van de Net5-show werd Sharon met 55 procent van de stemmen gekozen tot winnaar van het programma. Ze kreeg 100.000 euro plus 17.050 euro mee naar huis. Kandidaat Philip werd tweede en won een bedrag van 11.418 euro.

Secret Story is een van de duurste Net5-programma’s ooit, maar is nooit uitgegroeid tot een succes. Vaak keken er minder dan 200.000 mensen naar de dagelijkse uitzendingen op de vrouwenzender.

Het programma is nog tot en met volgende week vrijdag te zien op Net5. Deze vrijdag blikken de kandidaten terug op de finale, waarna volgende week hoogtepunten uit de realityserie voorbijkomen.
37 Reacties op “Secret Story sluit af met magere kijkcijfers”


 1. Albert

  Slechtste programma dat ooit op de Nederlandse tv is uigezonden !!!

 2. liza

  Volgende week komen de HOOGTEPUNTEN voorbij? Waren die er dan?? Het enige hoogtepunt dat ik kan verzinnen is dat deze ongelooflijke tijdverspilling is afgelopen…

 3. Mara

  En hier hebben S1ngle, Floor Faber en andere Nederlandse series het veld voor moeten ruimen.

  Bedankt Alphons, dat je onze nieuwjaarsbonus zo gemakkelijk hebt verkwanselt.

 4. Daan

  322000 kijkers is toch een prima afsluiting voor een programma die zelden dit aantal kijkers heeft gehaald.

 5. Chiel

  @Mara: Inderdaad; Zonde!

 6. Gogo

  Dramatisch. En wat erg dat net5 en de producent de internet bezoekers de schuld geven, in plaats van hun eigen falen. Die internet kijkers hadden dan toch gisteren massaal naar tv moeten kijken?

 7. dennis

  Dit getal geeft eigenlijk dan goed aan hoeveel mensen er misschien wel ‘dagelijks’ of ‘meerdere keren per week’ kijken, want het leefde toch best op internet.
  Bij de laatste uitzending werden alle streams afgebroken en moesten alle ‘vaste’ kijkers naar de TV-uitzending gaan kijken.
  Dus….

 8. Japie Krekel

  Waar zijn nu al die tienduizenden internetkijkers? Vonden ze de finale niet belangrijk?

 9. marco

  Waarom maakt iedereen secret story toch zo zwart. Al keken er 30 mensen, ik heb er van genoten en hoop op een deel 2 :)

 10. Bob

  @Albert: Dan kijk jij duidelijk niet genoeg TV.

  Ik vind 322.000 kijkers voor NET5 helemaal niet zo slecht. Zeker niet voor een programma wat zo saai en slecht gemaakt is.

 11. Bob

  @Mara: Ja, maar die series scoorde niet veel meer dan Secret Story. En waren, als je het bij elkaar optelt, ook duurder.

 12. Louwter

  Ik ben benieuwd of Renate en Bart volgend seizoen ook nog hun naam eraan willen verbinden.

  Misschien dat John er volgend seizoen een nieuwe impuls aan kan geven.

 13. bibi

  Geen deel 2 aub, verschrikkelijk!

 14. Anonymous

  Volgend seizoen gewoon via internet en de hoogtepunten (…..) op een DVD-tje bij de Blokker en Free Record Shop. Hoe noemen we dat? oh ja, Endemold Direct Content (mag ik een teiltje) Leuk inter-actief aanklooien via de mobieltjes en de kassa’s blijven rinkelen en de beurskoersen schieten weer naar ongekende hoogtepunten. En de crisis? Daar hebben ze nog noooooit van gehoord. Te druk met hun telefoontjes.

 15. vinn - thevoiceofxidols

  Een gewedlig progamma! Hoop dat het nog eens terug komt

 16. Anonymous

  En wat was nou haar geheim?

 17. Bernie

  @Daan:

  Voor een grote finale wel. Alphons zei dat SS een groot succes was op het internet. Als dat daadwerkelijk ook zo was dan zaten al die trouwe internet volgers gisteravond achter de buis voor de finale, aangezien hiervan niks op het internet te volgen was, en dit toch de grote climax was. Ter vergelijking, De gouden Kooi trok tijdens de finale 1,5 miljoen kijkers, terwijl de dagelijkse uitzending zo rond de 500k scoorde, vaak er iets onder. Dat betekend dus dat er in de finale zo’n 1 miljoen kijkers bij kwamen. En bij SS maar 100k? IK zeg niet dat SS gisteren 1,2 milj kijkers had moeten trekken. Maar had toch wel wat hoger verwacht, iig zo rond de 500k. Jammer, voor zo’n groots opgezette show.

 18. testbeeld

  Slechte timing ook, tegenover het Song Festival. Stel de finale een weekje uit, dan heb je er zo een paar honderd kijkers bij.

 19. Mara

  @Bob: Maar die series vond ik qua imago een stuk beter bij Net5 passen, wat nu weer de ordinaire richting opgaat…

 20. Jeffrey

  @Anonymous Sharon heeft de Tsunami overleeft…

  Mensen klaag niet zo, als je het niks vindt kijk dan gewoon niet! Ik vond de finaleshow erg geslaagd, maar ik erger me aan de presentatiekunsten van de twee houten Klaasen, Renate en Bart.

  Ik hoop op een tweede seizoen Secret Story, maar dan wel met vele aanpassingen. Sharon heeft verdiend gewonnen!

 21. ach

  @Jeffrey: erger je toch niet zo, anders kijk je toch gewoon niet!

 22. .kwikjealex

  Owja, je vergeet zo snel dat het programma bestaat.

 23. Tim

  Elke keer als ik de naam ‘Secret Story’ lees, hoor ik Wilma Nanniga nog roepen: “DIT WILLEN MENSEN ZIEN! DIT GAAT 3MIL KIJKERS TREKKEN!”

 24. Sander

  @Anonymous: Ze is een overlevende van de tsunami in Azië.

 25. A

  @.kwikjealex: Dat heb ik nou met jou ook.

 26. niek62

  ik heb genoten en mis het kijken overdag via ziggo.

 27. Rogier

  Ik hoop dat er een 2e seizoen komt. Ik heb het wel gevolg, ook het grootste deel via internet en 2x in de week eventjes op tv gekeken.

 28. renzo.b.

  dit is een flop en dat vindt ik top

 29. BAM

  @renzo.b.: En ik vind het niet top dat je een ‘t’ achter ‘vind’ plakt. ;)

 30. !#Michael#!

  @Bernie:

  DGK was ook een hype. Op het einde (de laatste weken) scoorde de realityserie ook makkelijk 600dznd. De halve finale 1.2 mln en de finale bijna 1.6 mln.

  DGK scoorde in haar slechtere begin dagen nog bijna het dubbele van SSNL. DGK was mooier gemaakt, was bijna meer soap dan reality tv. Het was een genre opzich.

  SSNL was een BB met een ander naampje. Daar ging het al mis, dit was geen vernieuwende tv! Dit was een BB rip off, in de ogen van veel kijkers denk ik.

  Ze hadden het “Big Brother: The Secret Story” moeten noemen, zo hadden ze een sterke merknaam kunnen gebruiken die de schijn van een zoveelste coppycat weg kunnen nemen.

  Verder had een betere casting en een ander pr bureau misschien ook bij kunnen dragen aan het mogelijke succes. Er zijn gewoon te veel fouten gemaakt door Net5 en Endemol :(

 31. Mark

  Die Wilma Nanninga… Zelfs als Big Brother terug zou komen, zou het nooit meer dan 500.000 per dag trekken. Welk nieuw programma groeit meteen uit naar plus 3 miljoen kijkers? Dat is zelfs TVOH niet gelukt. Alleen BZV, maar dat komt omdat al die kijkkastjes bij bejaarden staan die toch de hele dag de tijd hebben om hun kijkgedrag door te geven.

 32. Anonymous

  Ik vind renate verbaan een uitstekende presentatirce. Bart kwam minder uit de verf.

 33. Mıchel

  Renate past niet bij de zender maar meer bıj Veronica en dıe Bart moet onmiddelijk van de buis af. Waardeloze presentator! Bij een zender als Net5 passen weer wel: Joep van Deudekom en Rob Urgent en Art Rooıjakkers. Helaas zıjn deze al verdwenen van de zender. Aan boort houden dus Katja Schuurman en Erık van der Hof.

  Aan Sanona en Talpa de taak dıt team uıt te breıden aangezıen er meer Nederlandse programma´s bıj komen. Presentatoren dıe goed bıj het profiel van Net5 zouden passen zıjn: Bas Westerweel, Floortje Dessıng, Chris Zegers. Tim İmmers, Dennıs Storm

 34. braak

  Bas Westerweel gedverdemme!! En dat geldt ook voor de rest van dat stelletjes!

 35. Nathan

  @marco:
  inderdaad, omdat het weinig kijkers trekt kraakt iedereen het af. Ik vond het leuke televisie. Iedereen is zo gewend aan de gouden kooi met terrorjaap die een paar acties deed en Brian, Huub en Amanda.

 36. Chiel

  @Nathan: Nou, er zijn wel meer redenen hoor, bij de introshow kwamen die al veelal aan bod, zelfs al voor het programma begon (zonder/tijd/60 min per dag)…

 37. Michel

  @braak: Het gaat er niet om of jij of ik het leuk vinden. Je moet er op een andere manier naar kijken. Of het bij de doelgroep van NET5 past. Daar gaat het hier namelijk om.

  Persoonlijk denk ik trouwens ook dat Secret Story niet terug komt op NET5 maar, dat Talpa/Sanoma De Gouden kooi terug op het scherm brengen. In een iets andere opzet om het dan weer te proberen te verkopen aan andere landen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.