Rondom 10 wordt Debat op 2

Foto: NCRVDebat op 2 is de naam van het geza- menlijke debatprogramma van NCRV en KRO dat in september van start gaat. Dat heeft eindredacteur René Sommer vrijdag gemeld in het radioprogramma Lunch. Voor de komst van Debat op 2 wordt afscheid genomen van de 25 jaar oude NCRV-titel Rondom 10 en de drie jaar oude KRO-titel In De Schaduw Van Het Nieuws. De presentatoren van deze programma’s, Ghislaine Plag en Arie Boomsma, zullen Debat op 2 afwisselend presenteren.

Debat op 2 zal elke zaterdagavond live worden uitgezonden vanuit het Geldmuseum in Utrecht. “Wij zijn zeer blij dat we ruim voor de start van het nieuwe seizoen de nieuwe titel en locatie bekend kunnen maken. Het gemak en de snelheid waarmee we dit met elkaar hebben gerealiseerd, laat zien dat we op dezelfde lijn zitten en voortvarend bezig zijn met de voorbereidingen van Debat op 2“, aldus Sommer.

De laatste uitzending van Rondom 10 wordt zaterdag 28 mei live vanuit Felix Meritis in Amsterdam uitgezonden. De eerste uitzending van Rondom 10  was in 1981. Het is daarmee het langst bestaande discussieprogramma van de Nederlandse televisie.

Debat op 2 gaat in het najaar van start op Nederland 2.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen