‘Patty Brard slachtoffer van overname SBS’

Foto: SBSPatty Brard is het slachtoffer geworden van de overname van SBS door John de Mol en Sanoma. Dat zegt entertainment- deskundige Albert Verlinde op Q-music. Na de uitzending van Shownieuws op dinsdag vertrekt Brard tegen haar zin bij SBS. Haar contract wordt niet verlengd. “Totdat John de Mol en Sanoma beginnen – dat zal begin 2012 zijn – zal SBS 6 niet meer contracten afsluiten dan nodig is, want anders gaat alles natuurlijk de nieuwe boedel in“, redeneert Verlinde.

De RTL Boulevard-coryfee vervolgt: “Ik denk dat De Mol en Sanoma gezegd hebben: ‘Laat ons zelf maar bepalen wie daar gaan werken of niet.’ Iedereen die de komende tijd een contract heeft die afloopt, zal hetzelfde meemaken. Daar ben ik heilig van overtuigd.”

Het is één groot drama bij SBS, vindt de RTL 4-presentator. “Het is wel dramatisch, hoor. Het trieste is eigenlijk dat helemaal niemand het meer over SBS heeft. Als je op vrijdagavond Mijn Man Kan Alles ziet en je ziet op zaterdagavond Groeten Terug, het begint allemaal 350.000 kijkers te krijgen. Dat is verschrikkelijk.

Verlinde verwacht dat SBS gered wordt door John de Mol en de zijnen. “De redding is nabij. Dat zie je ook aan De Jongens tegen de Meisjes van Talpa dat nu een succes is.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen