Martijn Krabbé gewoon in X Factor

Foto: RTLMartijn Krabbé zal vrijdagavond gewoon de liveshow van X Factor presenteren op RTL 4, ondanks de controverse rondom zijn privéleven. Dat heeft een zegsman van RTL laten weten aan SBS Shownieuws. Imagodeskundige Astrid van de Broek denkt dat kijkers wel met een ander oog naar de uitzending zullen kijken, nu hij door zijn ex-vriendin wordt beschuldigd van verkrachting. “Mensen denken altijd: waar rook is, is vuur. Ze gaan altijd denken: hé, hoe kan dit?“, vertelt de deskundige.

Voor sommige mensen heeft Krabbé al de schijn tegen, denkt Van de Broek. “Mensen die al denken dat het een gladde jongen is en dat er altijd wel wat is met sterren, nemen gauw aan dat er best iets van waar is. En dan loop je veel schade op.”

Van de Broek vindt het goed dat Krabbé uitsluitend via zijn advocaat spreekt. “Ik heb begrepen dat hij vooral via zijn woordvoerder spreekt. Dat getuigt ook van professionaliteit. Daarmee laat je zien: dit is waar ik voor sta in mijn vak, en wat er gebeurt in mijn privé, dat laat ik aan anderen over.”

Ze adviseert Krabbé om rekening te houden met het ergste. “In imagoland blijft zoiets als spek aan je kleven. Het gaat er vooral om hoe hij hiermee omgaat. Maar als er voldoende bewijs is dat het niet zo is, wordt hij wel weer gezuiverd van dit voorval.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen