Holland’s Next Top Model na drie jaar terug op tv

Geplaatst op Mon 09 May 2011 om 18:04

Foto: RTLHet RTL 5-programma Holland’s Next Top Model keert in het najaar, na een afwezigheid van ruim drie jaar, terug op tv. Dat heeft RTL 5 maandag laten weten. De modellenwedstrijd met presentatrice Daphne Deckers ging de afgelopen twee jaar door het leven als Benelux’ Next Top Model, maar nu komt er weer een editie met alleen Nederlandse kandidaten. “Dames die dromen van een carrière als topmodel, kunnen zich vanaf nu inschrijven via de website van Next Top Model“, aldus RTL.

Kandidaten die meedoen maken kans om in de voetsporen te treden van eerdere succesvolle kandidaten als Kim Feenstra, Patricia van der Vliet, Sylvia Geersen, Cecile Sinclair en Melissa Baas. Zij hielden een (modellen)carrière over aan het programma.

Een precieze startdatum is nog niet bekend.

 
28 Reacties op “Holland’s Next Top Model na drie jaar terug op tv”


 1. P

  klinkt toch leuker.

 2. scientist

  jippie, anorexia-tv is terug!

 3. Martijn

  Albert zegt zojuist in boulevard over ‘The bachelor’ dat Erland zo graag weer een woensdagavond wil voor de vrouw tegenover het voetbal.

  Ten eerste: Voetbal seizoen is zo goed als afgelopen
  Ten tweede: Is dat niet altijd het geval geweest met programma’s als: SOS sonja, mijn geheime missie, look of love, 10jji10d enzovoorts…

  Nouja, maakt ook verder niet uit. ik denk wel dat ‘the bachelor’ eindelijk eens een dusdanig format is wat de woensdagavond kan opkrikken, net als met bouwval gezocht het geval was.

 4. BP

  Waarom dan niet in samenwerking met Vlaanderen? Tekent 2BE niet nog een seizoen bij? Ik ben wel benieuwd…

 5. Jeroen

  @BP: Omdat Endemol dit jaar een betere sponsor heeft gevonden. Zo hebben ze België niet nodig om de financiering rond te krijgen.

 6. Anonymous

  @Martijn: Snap niet dat ze die programma’s voor die vrouwenavond niet op RTL 8 programmeren. Is daar ook iets anders dan HH en films.

 7. tim2

  @Anonymous:
  Omdat alles daar, op films na, mislukt.

 8. .kwikjealex

  @tim2:
  De Talpa vloek is blijkbaar nog niet voorbij.

 9. Chiel

  Wipeout doen ze ook al zonder de Vlamingen. Waren er dit seizoen écht maar 3 afleveringen, of ligt er nog wat op de ‘plank’?

 10. Timo

  @Chiel: A.s. donderdag is de seizoens premiere van Wipeout seizoen 3, na de 3 specials afgelopen maart die compleet tankte qua kijkcijfers.

 11. Chiel

  Zie ‘t staan in m’n gids, zelfs al aangestreept… Dacht dat ‘t alweer de Amerikaanse versie was. Die is veel afwisselender qua spellen. hopelijk meer kijkers en dan een nieuwe reeks.

 12. Martijn

  @Chiel: Wipeout is echt klaar nu, dat programma kan echt niet meer. En als je het uitzendt, dan moet dat op een tijdstip dat de kinderen ook voor de buis zitten. Zaterdag 19.00 ofzo.

 13. Timo

  @Martijn: Hoezo kan het niet meer. In de US versie wisselen ze de spellen per episode en seizoen af met nieuwe en veranderde spellen. Dus ik zie niet in waarom dat voor de NL versie niet ook zou kunnen. Het nieuwe is er van af, dat wel. Maar het kan nog steeds leuk zijn.
  En waarom dit op een kindvriendelijk tijdstip/dag geprogrammerd moet worden ontgaat mij ook. Het is een programma gericht op volwassenen, en niet op kinderen. Prima als deze kijken, maar zijn niet de gerichte doelgroep. Anders zou het wel op Nickelodeon, Disney Channel of RTL Telekids worden uitgezonden ook. RTL5 is gericht op de jonge mensen tussen 20-34 jaar. In de US staat het zelfs geprogrammeerd op ABC’s Donderdag als lead-in van Grey’s Anatomy gevolgd door Private Practice. Lijken me ook niet echt kind/familie-vriendelijke programma’s.

  OT: Beter dat NTM weer zonder de Vlamingen wordt gemaakt. Persoonlijk vind ik de Vlamingen niet erg, maar ik heb een hekel aan ondertiteling bij (nederlandstalige) programma’s. En is een van de successen voor RTL5 op maandag, dus goed dat het gecontinueerd wordt. En dit is dan ook al weer seizoen 7(?) dan. Teken dat ook kleinere zenders langdurige successen kunnen hebben. (wink, wink Net5).

 14. Herman

  @scientist: Het gaat RTL toch alleen om de kijkcijfers.

 15. Chiel

  Zondag is de herhaling om 19.00 uur, ook leuk voor kids inderdaad. Als ze het te vaak en te lang (NL en US en herhalingen) uitzenden dan verpest je het, maar dat is hier nog niet echt het geval. Fear Factor zie ik ook nog steeds wel terugkomen in Nederland

 16. Timo

  @Chiel: Van Fear Factor is het shockerende wel af mijn inziens. En was financieel alleen mogelijk voor NL omdat Endemol de show eerst in Argentinië en later in Zuid-Afrika produceerde voor meerdere landen waardoor de kosten gespreid werden, net zoals nu met Wipeout gebeurd. En volgens mij zijn de 2 NLse seizoenen met Fabienne de Vries best wel geflopt ook als ik het me goed herinner. Het prijzengeld van 8.000 euro was ook lachwekkend laag voor wat je moest doorstaan. Herhalingen van de US versie zijn soms nog na middernacht op SBS6 te zien, wat af en toe nog wel leuk is om te zien. Maar je moet niet vergeten dat de voorloper van Fear factor in NL Now or Neverland ook nog een tijdje heeft gelopen. En om 1 of andere reden zijn reality formats in NL sneller uitgewerkt dan in andere landen. Zie o.a. Big Brother (6 juli a.s. Big Brother US – whoohoo). De enige huidige die ik ken die het langer dan 5 seizoenen volhouden zijn Wie is de Mol, HNTM en Expeditie Robinson.

 17. Timo

  @Herman: En dat is bij de NPO helemaal niet het geval wil je zeggen? Want de rij van flops (lage kijkcijfers) is aardig lang over de afgelopen jaren op vooral Ned1 en Ned3 die na 1 (verkort) seizoen van de buis zijn gehaald en niet meer zijn terug gekeerd. Dat was zeker niet vanwege de lage kijkcijfers, maar omdat het programma toch niet bij de zender paste OF voor iedereen (de hele familie) geschikt was natuurlijk.

 18. .kwikjealex

  @Martijn:
  Ik vind Wipe out nog hartstikke leuk hoor.
  Beetje achterover hangend op de bank en rustig dat kijken, heerlijk tv avondje.

 19. Chiel

  @Timo: Ja, SBS6 zond het allerlaatste seizoen uit, al hebben ze nog 5 afleveringen liggen… Vond het laatste FF seizoen toch wel weer leuker door het reality gedeelte en het werken in koppels en meedere afleveringen met dezelfde mensen. Ook opdrachten die ik écht nog niet had gezien.

  FF Nederland is zelfs een jaar of 2/3 geleden nog redelijk prime time op Veronica herhaald. Die opdrachten waren toch wat mager, zeker vergeleken met de US versie. Ook heel vreemd dat de helft in 4:3 en de andere helft (de opdrachten) van het programma in breedbeeld te zien was

 20. Timo

  @Chiel: Dat waren zeker de leukere episodes inderdaad met de thema’s en de koppels. Dat zorgde voor grotere stunts en de strijd onderling was ook leuker om te zien omdat de prijzenpot ook beter gevuld was met meestal tussen de 100k en 1 miljoen dollar.

  Maar helaas cancelde NBC de show nadat het kijkers verloor tegenover de #1 show (is het nog steeds) American Idol. En de vervangers Joey en Friday Night Lights (ooit nog op RTL te zien geweest) scoorden nog slechter. M.a.w. NBC was heel erg slecht bezig na 2004 (het einde van de laatste grote hit op NBC: Friends) en wellicht had FF nog steeds gelopen als de zender toendertijd betere beslissingen had genomen.

 21. Chiel

  @Timo: Je weet ‘r veel van! Boeind om te lezen.

  En vergeet de prijzen van alle sponsoren niet haha :lol: Tony Hawk spellen, vrijkaartjes voor films, pretpark arrangementen, auto’s, motoren… Iedereen die voor sponsoring wou betalen eigenlijk ;)

 22. http://gtstvdmaand.intropagina.nl/

  Het zal mij benieuwen. Ik hoop dat ze weer excentrieke modellen hebben.

 23. Timo Elshof

  @Timo: Zou je, indien je wilt, even (de eerste letter van je) achternaam bekend willen maken? Er zijn momenteel mensen die denken dat ik (Timo E.) deze berichten post, wat dus niet het geval is.

  Met vriendelijke groet,
  Timo E.

 24. lekkerding

  Bbbbrrrrr…..al die skeletten weer terug op de TV.

  Ik weet één ding zeker….IK KIJK ER NIET NAAR…
  Ik vind die zielige magere mensen niet om aan te zien, je zou ze gewoon een grote zak lekkere dikke frieten geven, met een flinke klodder mayonaise.

 25. Timo H

  @Timo Elshof:

 26. Timo E

  @ Tim H.

  Bedankt!

 27. BP

  @Jeroen: OK jammer, ik vind het wel leuk juist die combi-programma’s..

 28. Jane

  Ik kan me niet inschrijven want de RTL site pakt de foto’s niet en ze zijn wel jpg! weet iemand misschien een andere manier om aan te melden?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.