Net5 maakt portretserie over moordlustige vrouwen

Geplaatst op za 02 apr 2011 om 11:29

Net5 komt in mei met de portretserie Moordvrouwen. In deze vierdelige reeks staan Nederlandse vrouwen centraal die iemand hebben vermoord. Dat heeft Net5 laten weten. In elke aflevering van Moordvrouwen vertelt een vrouw haar kant van het verhaal van de moord die ze heeft gepleegd. De kijker wordt daarbij meegenomen naar de totstandkoming van de daad. “Via reconstructiebeelden is te zien hoe het zover heeft kunnen komen“, legt een woordvoerster van de zender uit.

In de eerste aflevering vertelt Willeke M. haar verhaal. Als haar oudste dochtertje wordt verkracht is voor Willeke de maat vol. Ze wil niet het risico lopen dat deze man haar dochter ooit weer zal aanraken en dus brengt ze hem om het leven met vele messteken. Ze krijgt hiervoor twaalf jaar gevangenisstraf. Inmiddels is Willeke weer vrij.

De reeks is gemaakt door Jessica Villerius. Zij maakte eerder ook de reportages ‘Vel Over Probleem’ over anorexia, ‘Code Rood: Eerwraak’ over eerwraak en ‘Het exclusieve verhaal van een loverboy’ over de vraagtekens die er rond het verhaal van schrijfster Maria Mosterd ontstonden.

Moordvrouwen is vanaf maandag 9 mei wekelijks om 22.20 uur te zien bij Net5.
14 Reacties op “Net5 maakt portretserie over moordlustige vrouwen”


 1. Lora

  Even de kop aanpassen? (potretserie)

 2. Elke

  Jessica maakt meesterlijke docu’s, dus dit zal weer een mooie reesk worden. leuk dat er nu NL’se vrouwen worden geportretteerd!

 3. BREAKING! BREKEND!

  Vanaf de herst the voice of germany op duitse tv: http://www.snelnieuwsonline.nl/?p=2857

 4. .kwikjealex.

  @BREAKING! BREKEND!:
  Raar dat RTL Duitsland dit zomaar weg geeft, The Voice staats zelfs bij RTLGroup als succes aangeschreven (en daar komen niet zo snel Nederlandse programma’s voorbij).

 5. PEter

  Ja The voice gaat naar duitsland en idd vreemd dat het Prosieben gaat… http://www.tienfan.nl/Blog/?p=18657

 6. Lies

  @PEter: Het is toch gewoon een Talpa productie die is verkocht? Heeft toch niets met RTL te maken.

 7. J-k

  goed van net 5! zijn weer wat kijkertjes erbij

 8. .kwikjealex.

  @Lies:
  Wat ik al zei, RTL Group had het op hun site gezet als de hit van het jaar in Nederland.
  Dus dan is het raar dat ze niet gaan proberen het succes over het gehele RTL bedrijf “te smeren”.

 9. Lies

  @.kwikjealex.: Nee, zo werkt dat niet. Talpa zal in veel gevallen de show zelf produceren door joint ventures die in de afgelopen jaren zijn opgericht. In Duitsland werkt Talpa bijvoorbeeld samen met Schwarzkopf TV, die The Voice of Germany produceren voor ProSieben, nu nog zusje van de Nederlandse SBS-tak. ProSieben brengt The Voice dit najaar in Duitsland op tv (bron: zappen.blog)

 10. j

  12 jaar! Belachelijk!

 11. Stephan

  top top top,

  Superdocu’s van Villerius, ben erg benieuwd hier naar.

 12. .kwikjealex.

  @Lies:dank u wel

 13. Arend

  Moordvrouwen in Nederland,interessant. Zeker als het door Jessica wordt gemaakt, deze dame maakt top docu’s, doet haar research erg nauwkeurig en maakt spraakmakende tv. Kan me niet herinneren dat eerder NL moordenaresse aan het woord zijn gelaten. Erg interessant!

 14. Stephan

  Ben erg benieuwd of er nog vrouwen tussenzitten van grote zaken van de afgelopen jaren..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.