Martine van Os: ‘Tijd voor MAX niet belegen’

Foto: Hadewych VeysMartine van Os is blij met het succes van haar middagprogramma Tijd voor Max op Nederland 2. De kracht van de talkshow zit in de betrekkelijke rust van de uitzendingen, vertelt de presentatrice in TROS Kompas. “Dat is tenminste wat ik altijd hoor van kijkers. De gasten krijgen iets langer de tijd om hun verhaal te doen en er zitten niet zo veel onder- werpen in één uitzending. Ook probe- ren we er geen belegen programma van te maken. Mensen van vijftigplus kunnen nog heel modern zijn.

Vijftigplussers bekijken het leven wel anders dan dertigers, zegt de 53-jarige Van Os. “Daarbij hoort dat je het ook best prettig vindt om eens rustig naar iemand te kunnen luisteren. Daaraan merk ik dat ik ook echt een vijftigplusser ben. Mijn kracht als presentatrice is dat ik goed kan luisteren. En ik vind mensen gewoon erg leuk, van de psychologie achter de persoon krijg ik nooit genoeg. Ik ga dan ook nog steeds elke dag met plezier naar mijn werk.

Van Os is ooit begonnen als actrice. “Een tijdlang had ik genoeg aan het presenteren. Daarbij had ik ook een druk leven met mijn gezin, waarbij op het toneel staan moeilijk in te plannen viel. Ik wilde graag veel bij mijn kinderen zijn, met presenteren was dat beter te regelen. Nu de kinderen het huis uit zijn, geeft dat ruimte voor andere dingen.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen