Eyeworks produceert speelfilm met Hugh Laurie

Foto: SBSEyeworks gaat de film Mr. Pip met in de hoofdrol House-acteur Hugh Laurie pro- duceren. De opnames starten volgende maand in Nieuw-Zeeland en Papoea-Nieuw-Guinea. Dat heeft het Nederland- se tv-bedrijf vrijdag laten weten. Mr. Pip is de verfilming van de gelijknamige roman van auteur Lloyd Jones. “Het is anders dan alle scripts die ik ooit heb gelezen en het is geweldig dat ik naar Papoea-Nieuw-Guinea ga en het werk mag noemen. Ik ben een zeer gelukkig man“, zegt Hugh Laurie.

Hugh Laurie speelt de excentrieke Mr. Watts, de laatste overgebleven blanke man in het door de burgeroorlog (1989 – 1997) verscheurde eiland Bougainville. Als hij gevraagd wordt om de plaatselijke school te heropenen, begint hij de kinderen voor te lezen uit zijn favoriete roman, Great Expectations van Charles Dickens. Matilda, een begaafde 14-jarige student, raakt bevriend met Pip, die haar helpt het geweld en de morele onzekerheid uit haar dagelijks leven te verdragen.

De regie van de film is in handen van Andrew Adamson, ook verantwoordelijk voor The Chronicles of Narnia en de Shrek-films. “Eyeworks Nieuw Zeeland en Olympus Pictures zijn bijzonder trots  om deze zeer onderscheidende roman te mogen verfilmen met Andrew Adamson en Hugh Laurie“, zegt Julie Christie van Eyeworks Nieuw Zeeland.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen