Vegetarische VPRO-kantine stunt voor tv-show

Het plotseling vegetarisch maken van de bedrijfskantine van de VPRO is een stunt voor het eenmalige tv-programma ‘VPRO Thema: Vis noch vlees’ op 29 mei. Dat heeft tv-maakster Britta Hosman donder- dag laten weten aan de omroepmede- werkers. Hosman stelde van tevoren niemand op de hoogte. “We wilden weten hoe zo’n omslag zou vallen in een omgeving waar kritische journalisten en programmamakers werken. En dus moesten we jullie op deze manier overvallen“, liet ze weten.

Voor de thema-avond Vis noch vlees op 29 mei onderzoeken Hosman en haar collega Jorien van Nes de overdaad van vlees- en visconsumptie, de gevolgen ervan en de alternatieven. “Kan een assortiment van vlees en vis worden verdreven uit de bedrijfskantine, zoals de sigaret al lang is verbannen uit kantoren en openbare ruimten?“, vragen de twee zich af.

Het antwoord volgt op zondag 29 mei om 20.15 uur op Nederland 2.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen