Tv-producent Tuvalu van Hilversum naar Amsterdam

Het Nederlandse tv-bedrijf Tuvalu Media, bekend van programma’s als Ali B Op Volle Toeren, DNA Onbekend en The Sing-Off, verhuist in 2012 van Hilversum naar Amsterdam. Dat heeft Tuvalu laten weten. Eind 2011 zal worden gestart met de bouw van het nieuwe studio- en kan- torencomplex het Mediahaven Gebouw in de Amsterdamse Houthavens. “De nieuwe locatie biedt meer flexibiliteit en sluit het beter aan bij het groeiscenario van Tuvalu“, laat directeur Roel Kooi van Tuvalu weten.

Het nieuwe gebouw zal bestaan uit twee televisiestudio’s met kantoorruimte en een atrium dat uitkijkt over het IJ. “Het Mediahaven Gebouw staat op een geweldig inspirerende locatie. Dat gecombineerd met de inpandige studio’s, midden in het voor media steeds belangrijker wordende Amsterdam, heeft voor ons bedrijf de doorslag gegeven“, zegt Kooi.

Op dit moment zit Tuvalu nog op het Media Park in Hilversum. Recentelijk tekende RTL voor tien jaar bij op het Media Park, nadat het bedrijf de mogelijkheden voor een verhuizing naar Amsterdam onderzocht. In de hoofdstad zijn ook Endemol, MTV en SBS gevestigd.

Tuvalu Media bedenkt en produceert televisie programma’s voor de publieke en commerciële omroepen. Sinds 2008 heeft Sony Pictures Television International een belang in het bedrijf.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen