RTL 5 maakt geen excuses voor slachten kip

Foto: RTLRTL 5 is niet van plan excuses te maken voor een scène uit het tv-programma Echte Meisjes in de Jungle, waarin twee kippen werd geslacht. Dat zegt een woordvoerder van RTL in De Telegraaf. De uitzending van donderdag leidde tot boze reacties van kijkers. “Het dier had geen lange lijdensweg. Door de hysterie van de meisjes kwamen de beelden heftiger over dan in werkelijkheid het geval was. Maar ik begrijp dat het voor een dierenliefhebber moeilijk blijft“, vertelt de zegsvrouw.

De Dierenbescherming is woest op RTL 5. “Het vangen van de kippen verliep al heel stressvol. De kippen werden op een soort strandpaal gelegd. Daar werden ze feitelijk doodgemarteld. Het was gruwelijk“, laat een persvoorlichter weten.

In de herhaling van Echte Meisjes in de Jungle op zaterdag zijn de beelden van de slachting niet te zien, vanwege het vroegere uitzendtijdstip.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen