Nieuwe therapeut in NCRV-serie In Therapie

De dagelijkse dramaserie In Therapie van de NCRV keert in juli terug met een nieuwe hoofdrolspeler. Acteur Peter Blok zal de rol van psychotherapeut Jonathan Frank spelen. Dat heeft de NCRV woensdag laten weten. In het eerste seizoen van In Therapie was de hoofdrol nog weggelegd voor Jacob Derwig. Zijn personage, therapeut Paul Westervoort, is echter tijdelijk geschorst. Hij keert echter wel terug in In Therapie, maar nu als patiënt op de bank van Jonathan Frank.

In de nieuwe afleveringen volgt de kijker Jonathan tijdens zijn sessies met Paul en vier nieuwe patiënten, waaronder de tiener Sascha, een rol van het aanstormende talent Jamie Grant. Momenteel zijn producent NL Film en de NCRV bezig met de casting van de overige rollen.

De reden dat Jacob Derwig niet langer de hoofdrol speelt, is dat de acteur niet genoeg tijd had. “Aangezien acteur Jacob Derwig niet voldoende vrijaf kon krijgen van zijn verplichtingen bij  Toneelgroep Amsterdam, lag er de uitdaging om de serie door te zetten met een nieuwe therapeut èn om het vorig seizoen mooi af te ronden. Samen met de Israëlische bedenker van de serie, Hagai Levie, scenarioschrijfster Marion Pauw en de NCRV, hebben we een ijzersterk vervolg ontwikkeld met seizoen twee“, zegt regisseur Alain de Levita.

NCRV-eindredacteur Gemma Derksen verheugt zich op de nieuwe serie. “De scripts van het tweede seizoen In Therapie zijn veelbelovend en we hopen ook deze zomer weer veel trouwe fans te krijgen. Door de prachtige acteerprestaties van de cast en de inzet van social media werd In Therapie de veelbesproken tv-hit van afgelopen zomer, met prachtige kritieken en goede kijkcijfers.

In Therapie is vanaf maandag 25 juli dagelijks om 23.00 uur te zien op Nederland 2.

Aangezien acteur Jacob Derwig niet voldoende vrijaf kon krijgen van zijn verplichtingen bij  Toneelgroep Amsterdam, lag er de uitdaging om de serie door te zetten met een nieuwe therapeut èn om het vorig seizoen mooi af te ronden. Samen met de Israëlische bedenker van de serie, Hagai Levie, scenarioschrijfster Marion Pauw en de NCRV, hebben we een ijzersterk vervolg ontwikkeld met seizoen 2

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen