Nieuwe therapeut in NCRV-serie In Therapie

Geplaatst op wo 30 mrt 2011 om 10:37

De dagelijkse dramaserie In Therapie van de NCRV keert in juli terug met een nieuwe hoofdrolspeler. Acteur Peter Blok zal de rol van psychotherapeut Jonathan Frank spelen. Dat heeft de NCRV woensdag laten weten. In het eerste seizoen van In Therapie was de hoofdrol nog weggelegd voor Jacob Derwig. Zijn personage, therapeut Paul Westervoort, is echter tijdelijk geschorst. Hij keert echter wel terug in In Therapie, maar nu als patiënt op de bank van Jonathan Frank.

In de nieuwe afleveringen volgt de kijker Jonathan tijdens zijn sessies met Paul en vier nieuwe patiënten, waaronder de tiener Sascha, een rol van het aanstormende talent Jamie Grant. Momenteel zijn producent NL Film en de NCRV bezig met de casting van de overige rollen.

De reden dat Jacob Derwig niet langer de hoofdrol speelt, is dat de acteur niet genoeg tijd had. “Aangezien acteur Jacob Derwig niet voldoende vrijaf kon krijgen van zijn verplichtingen bij  Toneelgroep Amsterdam, lag er de uitdaging om de serie door te zetten met een nieuwe therapeut èn om het vorig seizoen mooi af te ronden. Samen met de Israëlische bedenker van de serie, Hagai Levie, scenarioschrijfster Marion Pauw en de NCRV, hebben we een ijzersterk vervolg ontwikkeld met seizoen twee“, zegt regisseur Alain de Levita.

NCRV-eindredacteur Gemma Derksen verheugt zich op de nieuwe serie. “De scripts van het tweede seizoen In Therapie zijn veelbelovend en we hopen ook deze zomer weer veel trouwe fans te krijgen. Door de prachtige acteerprestaties van de cast en de inzet van social media werd In Therapie de veelbesproken tv-hit van afgelopen zomer, met prachtige kritieken en goede kijkcijfers.

In Therapie is vanaf maandag 25 juli dagelijks om 23.00 uur te zien op Nederland 2.

Aangezien acteur Jacob Derwig niet voldoende vrijaf kon krijgen van zijn verplichtingen bij  Toneelgroep Amsterdam, lag er de uitdaging om de serie door te zetten met een nieuwe therapeut èn om het vorig seizoen mooi af te ronden. Samen met de Israëlische bedenker van de serie, Hagai Levie, scenarioschrijfster Marion Pauw en de NCRV, hebben we een ijzersterk vervolg ontwikkeld met seizoen 2Aangezien acteur Jacob Derwig niet voldoende vrijaf kon krijgen van zijn verplichtingen bij  Toneelgroep Amsterdam, lag er de uitdaging om de serie door te zetten met een nieuwe therapeut èn om het vorig seizoen mooi af te ronden. Samen met de Israëlische bedenker van de serie, Hagai Levie, scenarioschrijfster Marion Pauw en de NCRV, hebben we een ijzersterk vervolg ontwikkeld met seizoen 2

7 Reacties op “Nieuwe therapeut in NCRV-serie In Therapie”


 1. NRG

  Het eerste seizoen werd om 22:00 uur uitgezonden hè? Dit seiozen dus in de zomer, en dan dagelijks, en ’s avonds laat. Ik denk niet dat het wat gaat worden.

  Het eerste seizoen vond ik zelf ook tegenvallen.

 2. Matthijs de Bruijn

  @NRG, het eerste seizoen werd ook in de zomermaanden juli en augustus uitgezonden en was een groot succes met gem 450.000 kijkers per aflevering. Daarnaast werd het enorm veel teruggekeken via uitzendinggemist.nl De serie werd uitgezonden rond 23.00 uur, net als seizoen 2. Op basis van de cijfers en enthouaste kijkersreacties (ook via Twitter en gastenboek van Intherapie.tv) zie ik niet in waarom het niets zou worden…

 3. j-k

  heb zin in, in Therapie! vond vorig jaar super goed! het was gewoon al fijn om te kijken omdat er super goed werd geacteerd! en dat valt bij spectaculairder drama nog wel eens tegen. ik vond vooral Gaite Jansen vorig jaar erg goed! ben blij dat we van Halina af zijn, ze acteerd goed, maar haar attitude als ik ben de cultuur sex bom vind ik nietszzz

  verder een mooie aanvulling voor Nederlands Drama

 4. Anonymous5000

  Mooi! Afgelopen jaar was het erg goed.

 5. Grumpy

  Met recht, een topacteur!

 6. Erik

  Ook wel slim om dan de vorige therapeut als cliënt te nemen. Vorig seizoen had hij zelf ook wat dingen die niet goed liepen ,dus denk wel slim,zo kunnen er mooie verhaallijnen komen

 7. lisette

  zo als ik elders al heb gezegd: peter blok is een van mijn favoriete acteurs, dus kom maar op!! het zal wel even wennen zijn dat jacob nu op een andere stoel zit. heb er zin in!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.