De Wereld Draait Door vindt Tooske laat met kritiek

Foto: SBSDe redactie van De Wereld Draait Door vindt dat SBS 6-presentatrice Tooske Ragas erg laat is met haar kritiek op de soapserie Downistie. De discussie is de afgelopen tijd al lang en breed gevoerd, stelt een persvoorlichter van ‘DWDD’. “De discussie die Tooske wil voeren is twee maanden geleden al mediabreed gevoerd in kranten, op de radio en in televisieprogramma’s, met makers, ouders, critici, Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) en De Wereld Draait Door.

Ragas vindt dat Downistie, dat elke vrijdag te zien is in De Wereld Draait Door, van de buis moet worden gehaald. Ze vindt de serie niet bevorderlijk voor de emancipatie van mensen met het downsyndroom. “Je kijkt nu naar mensen die doen alsof ze ‘gewoon’ zijn, maar dat zijn ze niet. Als je niets van Down weet, zou je nog kunnen denken dat ze in auto’s rijden, vreemdgaan, kinderen krijgen en abortus laten plegen. Het doet helemaal niets aan de beeldvorming van Down“, zegt ze.

De VARA denkt daar anders over. “De Wereld Draait Door maakt de serie Downistie samen met de organisatie NSGK, die die jongeren met een handicap mee wil laten doen in de samenleving“, laat de redactie weten.

Tooske wilde haar kritiek toe komen lichten in een aflevering van De Wereld Draait Door, maar daar zat de redactie niet op te wachten. “De Wereld Draait Door is de afzender van de serie en daarom laten we het graag aan andere programma’s om het debat hierover te voeren. Onafhankelijk van wie aan dit debat zou willen deelnemen, dus ook Tooske Ragas“, reageert DWDD.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen