RTL 5 met nieuwe studioshow The Dance Battle

RTL 5 komt met een opvolger van So You Think You Can Dance. In het nieuwe programma The Dance Battle gaat So You Think-jurylid Dan Karaty samen met een aantal choreografen op zoek naar de beste ‘dance crew’ van de Lage Landen. Dat heeft de Vlaamse zender 2BE, die het programma samen met RTL 5 gaat maken, bekendgemaakt. Het tiendelige programma The Dance Battle begint met een aantal selectierondes en eindigt met vier liveshows. De eerste uitzending is op zondag 27 maart.

Waar RTL 5 in So You Think You Can Dance op zoek ging naar individueel danstalent, wordt in The Dance Battle gezocht naar een dansgroep. “In de Lage Landen bruist het van danstalent en daarom biedt 2BE in coproductie met RTL Nederland dit voorjaar professioneel danstalent de kans om zich verder te ontplooien in groepsverband“, meldt de Vlaamse omroep.

RTL 5 kondigde vorige week een ‘gloednieuw, groots opgezet programma’ aan. Een woordvoerder sprak van een ‘spectaculaire aanwinst van de zender’. De zender wilde niet verklappen om welk programma het gaat, omdat zij daarvoor maandag een grote perspresentatie organiseert. Door de bekendmaking van 2BE, is het geheim van RTL 5 nu mogelijk uitgelekt.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen