RTL 4-host Tijl Beckand in september terug bij AVRO

Foto: KROTijl Beckand, nu nog te zien als host van Holland’s Next Millionaire op RTL 4, keert in september terug als presentator van de AVRO. Dan gaat een zesdelige serie van zijn programma De Tiende Van Tijl in première. Dat heeft de AVRO vrijdag laten weten. Beckands tv-show over klassieke muziek zal primetime worden uitgezonden op Nederland 3. “Eindelijk is er een omroep en een net dat het aandurft om klassieke muziek in het hart van de programmering te plaatsen“, zegt Beckand.

Beckand hoopt op Nederland 3 vooral veel jongeren te bereiken met zijn tv-show. “Het fenomeen klassieke muziek is misschien wel de grootste prestatie die de mensheid ooit geleverd heeft en deze kunstschat ligt al te lang onder het stof achter gesloten deuren. De Tiende van Tijl hoopt de sleutel te zijn die deze deuren voor iedereen gaat openen.

De Tiende Van Tijl ging vorig jaar van start met een eenmalige uitzending tijdens TV Lab, een themaweek waarin nieuwe formats worden getest. Nu krijgt de tv-show een vervolg. “Tijl Beckand, zijn unieke relatie met klassieke muziek en zijn humoristisch talent hebben de AVRO en Nederland 3 er van overtuigd dat de Tiende uit kan groeien tot een programma dat op een toegankelijke manier klassieke muziek en amusement samenbrengt“, zegt Philip Woldringh, hoofd tv-programmering van de AVRO.

De Tiende Van Tijl is vanaf woensdag 7 september wekelijks te zien op Nederland 3.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen