Paul Witteman begrijpt Geert Wilders

Foto: Leendert JansenVARA-gezicht Paul Witteman is het eens met Geert Wilders dat de PVV-cartoon op de VARA-site Joop.nl te ver ging. Wilders kwam vanwege de cartoon niet naar het VARA-debat voor de Provinciale Statenverkiezingen, dat gepresenteerd werd door Witteman. “Een stompzinnige tekening die mijns inziens niet geplaatst had moeten worden, al was het maar uit het oogpunt van goede smaak. Er zijn grenzen aan de vrijheid van een cartoo- nist en die werden hier overschreden“, zegt Witteman.

Op de cartoon was te zien hoe Wilders’ plan voor tuigdorpen wordt vergeleken met concentratiekampen. “Zodra Wilders getipt werd over het bestaan van de cartoon deed hij de VARA in de ban. Zijn politieke tegenstanders verweten hem hypocrisie. Hij, de uitgesproken propagandist van de vrije meningsuiting, zou de gelegenheid kunnen benutten om te laten zien hoe consequent hij daarin is. Daar zit wat in. In het antwoord van Wilders ook: waarom, zo redeneert hij, zou ik op bezoek komen bij een club die me vergelijkt met een kampbeul?

Wilders verzocht Joop.nl om de cartoon te verwijderen. Toen de VARA-site besloot dat niet te doen, kwam Wilders niet naar het televisiedebat van de VARA.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen