Beau van Erven Dorens met dagelijkse spelshow op SBS 6

Geplaatst op Fri 18 Feb 2011 om 9:04

Beau van Erven Dorens gaat voor SBS 6 dagelijks het live-spelprogramma Show Me The Money presenteren. De tv-show is vanaf maandag 11 april twee weken lang elke werkdag tussen half acht en half negen ‘s avonds te zien. Dat heeft SBS donderdag bekendgemaakt. Show Me The Money is een programma waarin kandidatenkoppels veel geld kunnen winnen. “Het is echt een event en live op televisie. Ik heb nog nooit in mijn leven een spel gezien dat live wordt gespeeld“, zegt Beau enthousiast.

Show Me The Money is de Nederlandse versie van de internationale hitformule Million Pound Money Drop. “Show Me The Money is onder verschillende namen overal al een hit: in Duitsland, Frankrijk, Engeland en Amerika. Overal wordt het uitgezonden.

Beau spreekt van een razendspannend programma. “Het is een quiz waarin ik vragen stel en de antwoorden staan op de schermen. Voor de schermen liggen valkuilen, waar je geld op moet inzetten. Als je denkt dat op een scherm het antwoord staat, dan leg je daar je geld. Je kunt het verdelen hoe je wil. Uiteindelijk is maar een antwoord goed, en de rest van het geld zie je voor je ogen wegvallen.”

Show Me The Money neemt het vanaf 11 april op tegen goed bekeken programma’s als De Wereld Draait Door op Nederland 3 en het Half Acht Nieuws op RTL 4. Speciaal voor de nieuwe spelshow kort SBS 6 het programma Shownieuws in.
48 Reacties op “Beau van Erven Dorens met dagelijkse spelshow op SBS 6”


 1. ShunShine

  Leuk voor je Beau,…maar ik denk alleen dat de tijd niet zo goed gepland is.
  Op die tijd kijken er anderhalf miljoen mensen naar GTST.
  Ik vind het jammer voor jou, maar ik blijf toch écht GTST volgen.
  Kan het niet om half 9 `s avonds ?

 2. TeeVeetje

  De hoeveelste flop gaat dit worden voor dronken studentikoze boekenbalstomper Beau van Erven Dorens ?

 3. Sjefk

  Kijkcijfer flop dat winnen ze niet

 4. Zeru

  Reactie op TeeVeetje:

  Sukkel

  —–

  ‘k Ben benieuwd.

 5. kwikjealex

  Ze hebben echt te veel geld daar, Waarom Live!?
  Een opgenomen versie kan je nog mooi in geknipt worden, vaak wel handig in quizzen.

 6. Daan

  Zal dan zo beetje zijn laatste klusje worden voor SBS6, behalve het al opgenomen “de wereld vlogens Beau”. Dan weer terug naar de zender waar hij meer thuishoort.
  Programma op zich kan een succes worden (kijkcijfers van hetzelfde spel Succes Verzekerd waren best aardig) echter vallen ze wel hiermee hun eigen dure productie Secret Story aan, dat ik niet zo slim vind. Daarnaast is de concurrentie erg groot rond dit tijdstip (ook Topchef is dan al weer begonnen), wellicht had van 18.30 tot 19.30 iets slimmer geweest.

 7. Niels

  Waarom op hetzelfde tijdslot als Secret Story?

  Hoe dom kun je zijn ?

 8. Anonymous

  Reactie op TeeVeetje: wat een jaloerse trieste reactie! Als je al om07:37 zo negatief denkt wens ik je sterkte vandaag! je zal het nodig hebben denk ik!

 9. Elbie

  @Niels: Secret Story is tegen die tijd al lang van de buis vanwege tegenvallende kijkcijfers.

 10. Anonymous

  en weer een programma op een tijdslot waar geen ruimte zit voor een SBS spelletje. Zo jammer en zo dom. En waarom ook gelijk een uur. Alles bij SBS moet zo lang. reality,schaatsen, popstars. Waarom niet een half uurtje??
  Je gaat toch niet een uur naar een dagelijks spelletje kijken?

 11. Ron van diemen

  The Million Pound Drop was een enorme hit in de UK. Als Sbs dit goed promoot, wat ze zullen doen, gaat het hier ook goed scoren. Spel zit namelijk goed in elkaar (niet als hole in the wall, zaterdagavondshow etc)…

 12. Vakantiedokter

  Lijkt dit niet een beetje op dat spel wat Carlo Boszhard heeft gepresenteerd.
  Daar begon je toch ook met 100.000 of 500.000 weet het niet meer zo goed.
  Waarbij je telkens geld in moest zetten op verschillende antwoorden??
  Weet iemand nog hoe dat spel heet??

 13. Martijn

  Gaan ze nou hun eigen secret story beconcurreren :)

 14. eddie

  Succes Verzekerd van Carlo, lijkt er niet op

 15. !#Michael#!

  Reactie op Vakantiedokter:

  Succes Verzekerd ;)

 16. Anonymous

  wordt zoveelste flop van sbs.

 17. cobba

  Ach gossie.

 18. Niels

  Reactie op Vakantiedokter:

  Van wie was Succes Verzekerd? Want de spelregels zijn 1 op 1 gejat volgens mij, alleen is deze uitwerking wel spectaculairder.

 19. Daan

  Reactie op eddie: lijk er wel op, alleen de uitvoering van dit spel is veel spectaculairder en daardoor spannender. Maar het verdelen van geld over diverse antwoorden was ook de basis van Succes Verzekerd.

 20. Bas v.d Kimme

  Ja kei mooi spel, lijkt alleen wel weer op Kiezen of delen.
  Maar goed zal nu geen probleem zijn want het is gewoon van Endemol.
  Heb het spel al een paar keer op de Zdf gezien (Rette die million) en daar loopt het programma heel goed.

 21. Bas v.d Kimme

  @Niels.Nou goed het Rtl nieuws en Gtst lijkt me een grotere cocurrent.
  Vind het alleen jammer dat het nu tien werkdagen en slechts twee weken op de buis is.Had liever een week of 10 een wekelijkse variant gezien want nu ben je zo door de stapel heen.

 22. Afhaalchinees

  Spelletjes zijn er al genoeg. Amusement is wat ontbreekt. Kom maar op met een echt showprogramma! Helaas wordt echt amusement niet serieus genomen door de zenderleiding(en).

 23. René

  Mensen die zin hebben in een spelletje op tv kunnen verder nergens anders terecht op dat tijdslot. Deal or no deal deed het ook goed rond 20.00 uur.

  2 weken is te kort om het te beoordelen op kijkcijfers.
  Mensen hebben te weinig tijd om het te vinden en het erin te laten slijten

 24. rene

  maak daar een wekelijkse show van

 25. Kees

  Lijkt me een heel leuk concept, zat even te kijken naar buitenlandse versie, spannend hoor!

 26. David (2)

  Zijn ze nou écht zo dom bij SBS of hoe zit dat? Een spelshow van een uur in de vooravond. Dat werkt niet!! Dit was een prima show geweest voor zaterdag, na Weekend Miljonairs of desnoods als vervanging. Niét dagelijks, níet op dat moeilijke tijdslot, níet een uur lang. Soms denk ik écht dat ze geen verstand hebben van programmeren daar.

 27. Anonymous

  ik hoor ineens weer de tune van rad van fortuin in mn hoofd.. beetje efteling-achtig (taaatatatataaaa) (of taaa-ta-ta-taaaaa-ta-ta.. and so on) geinig!! knap eigenlijk, ook wel..

 28. Anonymous

  ik, willoze speelbal van de commercie, die ik er ben (zucht) nahja!!

 29. Sven L.

  Klinkt wel leuk, maar ‘n uur is veel, maar dan ook VEEL te lang voor een dagelijkse quiz.

  Anyway; succes gewenst!!

 30. Hans

  Je kunt zeggen wat je wilt maar ze nemen nu wel risico’s en dat is toch heel lang niet meer zo geweest. Vind alleen wel dat SBS6 wat rommelig overkomt omdat ze niet duidelijke een bepaalde kant opgaan. Door bijvoorbeeld Beau en Marc-Marie aan te trekken. Die passen niet echt bij het SBS6 profiel. Piet Paulisma past toch ook niet meer bij deze zender? In 1995 kon dat nog als marginale zender. Maar nu is dat toch niet geloofwaardig meer.

 31. Mark

  Dus SBS gaat met zichzelf concurreren door dit recht tegenover Secret Story te zetten? Maar ik zie tzt Secret Story wel naar 19:00 uur verhuizen! Let maar op: vanaf maandag 28 februari wordt Secret Story voortaan al om 19:00 uur uitgezonden. Waarom moet alles er in 2 weken doorheen gejast worden. Kan deze show van Beau niet op prime time komen, en dan wekelijks. Zou perfect op de donderdag passen. Anders op een woensdag. Nu gaat het een flop worden tegenover DWDD, GTST en Journaal. Zondag durven ze natuurlijk niet aan gezien de spelflops van RTL 4. Bovendien begint tegen die tijd ook Miljoenenjacht weer.

 32. Mark

  Dus SBS gaat met zichzelf concurreren door dit recht tegenover Secret Story te zetten? Maar ik zie tzt Secret Story wel naar 19:00 uur verhuizen! Let maar op: vanaf maandag 28 februari wordt Secret Story voortaan al om 19:00 uur uitgezonden. Waarom moet alles er in 2 weken doorheen gejast worden. Kan deze show van Beau niet op prime time komen, en dan wekelijks. Zou perfect op de donderdag passen. Anders op een woensdag. Nu gaat het een flop worden tegenover DWDD, GTST en Journaal. Zondag durven ze natuurlijk niet aan gezien de spelflops van RTL 4. Bovendien begint tegen die tijd ook Miljoenenjacht weer.

 33. kwikjealex

  SBS moet dit trouwens wekelijks na wanneer Wat vindt Nederland? is afgelopen.

 34. Frank

  waarom is alles zo langdradig bij SBS. Waarom weer een spel van een uur? Net zoals dat ijsdansen en popstars. Waarom snappen ze niet dat zoiets gaat vervelen?

 35. Anonymous

  sowieso een rare beslissing. het redelijk goed scorende shownieuws moet drastisch worden ingekort. Blijven er ongeveer 12 minuten over. En waarom voor slechts twee weken? Héél vreemde beslissing dit…

 36. SBS langdradig...

  Nieuwe show op SBS.
  Weekend Miljonairs duurt nu ook werkelijk het hele weekend!!

  Na het succes van alle langdradige shows heeft SBS nu bedacht weekend miljonairs uit te smeren over jawel het hele weekend!!

 37. SECRET STORY NAAR SBS6

  BREAKING NEWS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SECRET STORY VANAF MAANDAG 28 FEBRUARI OP SBS6 VAN 19.00 TOT 19.30

 38. gorr

  AH Succes Verzekerd in een SBS-jasje.
  Hm, succes niet verzekerd in dit geval. Vreemd uitzendtijdstip.

 39. Ik hou van paling*

  GOEDEMORGEN. GOEDEMIDAG. KOM NOU OP MET DIE TAFELL. NIET DOEN. STIL NU. NIET DDOEEEEEEEEEEN. WE VERHZ.

 40. John Doe

  Reactie op SECRET STORY NAAR SBS6: Ga weg

 41. John Doe

  Reactie op Frank: Een uur voor een quiz is best normaal.

  Zie 1 tegen 100, miljoenenjacht (90 minuten zelfs!), succes verzekerd.

 42. Anonymous

  Succes Verzekerd is toch net anders. Je hebt dan ook wel een miljoen aan het begin, alleen je krijgt meerkeuze vragen waarbij elke vraag er een keuze bij komt en je speelt het alleen. Eigenlijk is het een soort omgekeerde Weekend Miljonairs.

  Bij MPMD is het een koppel die uit 3 antwoordmogelijkheden moeten kiezen fysiek het geld op een van de luiken leggen of verdelen over de drie luiken.
  Is het antwoord fout, weg geld. Het leuke is nu de strijd tussen de twee vrienden, kennisen etc bij het bepalen van hoeveel geld op welk antwoord wordt ingezet.

 43. Anonymous

  Beau gaat niet terug naar RTL Tranendal

 44. Sven L.

  Reactie op John Doe:

  De programma’s die jij noemt zijn dan ook geen dagelijkse quizjes, maar wekelijks. Dat vind ik nogal een verschil…

 45. Timo

  Reactie op Niels: Ik snap nie dat ze dit in de vooravond plaatsen en dan ook nog eens tegenover Secret Story, DWDD, RTL Nieuws, GTST en Het Journaal. Wat dus nu al inhoud dat het niet meer dan eengem. 500.000 kijkers zal scoren.

  En ik ben ook bang dat aangezien de titel veranderd is dat er ook niet begonnen wordt met 1 miljoen euro, zoals in de Britse LIVE versie en de US versie. Dus laten de potentiele kandidaten zich maar alvast klaar maken voor de shock dat er warschijnlijk met maar 100.000 euro wordt begonnen en ze waarschijnlijk uiteindelijk niet meer dan gem. 10.000 euro zullen winnen als ze de laatste vraag ook goed beantwoorden.
  De nieuwe titel is trouwens ook waardeloos want waar de The Million Pound/Dollar Money Drop LIVE! eigenlijk het format al zowat verteld, is dit bij Show Me The Money niet het geval. Overigens wel beter dat het LIVE! wordt gespeeld, want de thuis-meespeel-optie is een gewilde optie voor de kijker bij de Britse versie. Die voor deze lokale versie waarschijnlijk nu ook geintroduceerd zal worden.

 46. Anonymous

  STERREN DANSEN OP HET IJS; VRIJDAG WEER; SBS 6

 47. ZOETJE

  Floperdeflop!

 48. Vincent

  Beau is de man om dit te presenteren! Wat een heerlijk programma. Amerikaanse versie is geweldig om te zien. Als dit ook al flopt weet ik het niet meer met SBS. Maar waarom dagelijks en maar twee weken. Dit had beter geweest als een nieuwe Who wants to be a Millionaire.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.