Prinses Máxima werkt mee aan tv-show BNN

Foto: RVDPrinses Máxima is op 27 januari te gast in de eenmalige tv-show De Nationale Geldtest van BNN. In dit programma onderzoeken Patrick Lodiers en Valerio Zeno hoe Nederland omgaat met geld. Dat heeft BNN dinsdag laten weten. Prinses Máxima zal tijdens de uitzending op Nederland 3 aandacht vragen voor het belang van verstandig omgaan met geld. “Veel mensen – en vooral jongeren – vinden het moeilijk om met geld om te gaan“, zegt de prinses in een persbericht van BNN.

Het idee voor de Nationale Geldtest ontstond tijdens een ontmoeting tussen Prinses Máxima en Patrick Lodiers. Máxima is erevoorzitter van ‘CentiQ, Wijzer in geldzaken’. “Jongeren hebben onvoldoende besef wat er per maand aan geld binnenkomt en wat er uitgegeven wordt. Daardoor komen ze vaak in financiële problemen“, aldus Máxima.

Patrick Lodiers heeft zin in de uitzending. “De nieuwste smartphone, dat ene paar sneakers, of toch nog een biertje, de verleiding voor jongeren om met geld te smijten is groot. Daarom vind ik het niet alleen leuk maar ook heel zinvol om dit BNN-programma te maken en hierover met de Prinses te praten.”

De publieksspeler en de BN’er die als beste uit de Nationale Geldtest komen worden tijdens de uitzending door Máxima in het zonnetje gezet.

De Nationale Geldtest is op donderdag 27 januari tussen 20.30 en 21.45 uur te zien bij BNN op Nederland 3.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen