NCRV haalt Rondom 10 van de buis

Na bijna 25 jaar komt er een einde aan het discussieprogramma Rondom 10 van de NCRV. Vanaf februari is het laatste seizoen te zien. Dat meldde manager televisie Gijs van Beuzekom van de NCRV woensdag op Radio 1. De NCRV gaat samen met de KRO een nieuw debatprogramma maken. “Dat gaan we 42 keer per jaar doen. Dat betekent dat je alleen in juli en augustus en twee weken in december er niet bent. Het is een journalistieke versterking voor de publieke omroep.

Rondom 10 is veel minder vaak te zien op televisie. “Rondom 10 is een sterk merk, alleen in onze ogen niet sterk genoeg. We maken van Rondom 10 26 afleveringen per jaar. Dat houdt in dat je er een half jaar niet bent. Wij willen vaker op de buis om op lopend nieuws in te springen. Dan ga je om je heen kijken en toen viel het oog op de KRO-collega’s van In De Schaduw Van Het Nieuws. Zij zenden uit als Rondom 10 er niet is. We zijn gaan praten en het gevolg is dat we een gezamenlijk debatprogramma gaan maken.

Rondom 10 wordt gepresenteerd door Ghislaine Plag. Het nieuwe programma wordt gepresenteerd door Plag en Arie Boomsma.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen