Arie Boomsma durft niet naar Marokko

Foto: KROArie Boomsma durfde het niet aan om voor zijn tv-show Uit De Kast opnames te maken in het islamitische Marokko. Een lesbisch meisje wilde via de realityshow uit te kast komen bij familie in het Noord- Afrikaanse land, maar dat vonden Boomsma en zijn team geen goed idee. “We konden de situatie in dat geval niet overzien“, legt de KRO-presentator uit. “We wisten niet wat daar zou gebeuren en konden niet garanderen dat het goed zou gaan. Toen hebben we besloten om het stop te zetten.”

Uiteindelijk is het de KRO niet gelukt om een islamitische homoseksueel te strikken voor het programma. “We hebben heel hard gezocht in islamitische kring, maar ook in streng christelijke kring, maar dat is niet gelukt. Mensen hebben het gevoel dat ze een ander te erg gaan kwetsen.

Toch was de coming out ook voor de Nederlandse kandidaten moeizaam. “Bijna zonder uitzondering hebben de ouders aanvankelijk gezegd dat ze het niet op tv wilden hebben. Ze vonden het te intiem. Alle ouders, op één vader na, hebben nadat zij de beelden en de worsteling zagen, toch toestemming gegeven. Ook al was hun reactie wat moeizaam.”

Uit De Kast, dat vorige week bijna 800.000 kijkers wist te boeien, is elke woensdag om 21.15 uur te zien op Nederland 3.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen