‘RTL 4-sterren hebben weer zelfvertrouwen’

Foto: Nick van OrmondtDe presentatoren van RTL 4 kampten tot een paar jaar geleden met een ernstig gebrek aan zelfvertrouwen. Inmiddels zijn de RTL 4-sterren zekerder dan ooit. Dat zegt zenderbaas Erland Galjaard in Nieuwe Revu. Volgens Galjaard is de situatie sinds zijn aantreden in 2007 aanmerkelijk verbeterd. “Ik trof bij de aanvang van mijn baan opvallend veel presentatoren aan met weinig zelfvertrouwen. Hoe dat kon? Simpel: hun eigen RTL-programma’s scoorden onvoldoende.

De kijkcijfers doen veel met een tv-coryfee, zegt Galjaard. “Als je programma onvoldoende scoort, krijg je als tv-ster de volle laag. Qua verwachtingspatroon is RTL net Ajax, de druk om te presteren ligt waanzinnig hoog. Verliest het eerste elftal van Ajax een paar keer achter elkaar, dan wordt meteen de hele spelersbus belaagd.

Galjaard wilde de RTL-sterren weer laten schitteren. “Net zoals een nieuwe voetbaltrainer die een goede start wil maken, ben ik begonnen met het zetten van de juiste mensen op de juiste plekken. Zo heb ik Carlo Boszhard en Irene Moors direct op het hart gedrukt: ga aan de slag met nieuwe formats en werk die goed uit. Daaruit is De TV Kantine gerold.

Ook zijn eigen vrouw Wendy van Dijk lag flink onder vuur toen haar RTL 4-show Million Dollar Wedding flopte. “Ook bij Wendy heb ik aangedrongen om met nieuwe dingen te komen in het verlengde van haar talenten. Toen is besloten om opnieuw Ushi op de zender te brengen, maar dan wel daarnaast met nieuwe typetjes. Met als meest recente hit Ushi & Loesie.

Zelfs met Jack Spijkerman is het weer goed gekomen. “Ik ben altijd in hem blijven geloven. Het wachten was alleen nog op het juiste programma dat bij hem prima zou passen. Maar dat gold ook voor John Williams en Martijn Krabbé. Die twee zijn nu geweldig gegroeid met hun coachingprogramma’s.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen