Jack Spijkerman: ‘Ik ben weer een meetellende BN’er’

Foto: Studio KastermansJack Spijkerman denkt dat het publiek hem zijn overstap naar Talpa in 2005 definitief heeft vergeven. Zijn tv-shows op RTL 4 waren dit jaar een groot succes. “Grappig, hoe het werkt in de showbizz. Het ene moment word je uitgekotst, moet je bijna dood, en het andere moment kijken er ruim een miljoen mensen naar je. Op die manier leer je wel relativeren. Nu krijg ik weer uitnodigingen voor premières en dergelijke, en ben ik weer een meetellende BN’er“, zegt Spijkerman in TROS Kompas.

Spijkerman kreeg in 2005 felle kritiek toen hij vertrok bij het publieke VARA om aan de slag te gaan voor de commerciële zender van John de Mol. “Elke keer dat ik de krant opensloeg, vroeg ik me af wat ik nu weer had misdaan. Als je je hoofd op de voorpagina ziet staan met een groot rood kruis erdoorheen, alsof je dood bent… Toen daar ook nog een scheiding bijkwam, gingen de bladen mij echt te lijf.

Dankzij het succes van Talpa-formules als Echt Waar en Wat Vindt Nederland heeft Spijkerman weer rust. “We blijven met de kijkcijfers boven het miljoen zitten. Dat is natuurlijk geweldig. Het is leuk om op je 62ste met zoiets terug te komen op tv. Blijkbaar is de formule goed en heb ik mijn verleden een beetje achter me gelaten.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen