Ruben Nicolai: ‘Overstap naar BNN voelt logisch’

Foto: AVRORuben Nicolai verheugt zich erop weer aan de slag te gaan voor BNN. De live- show Sta op tegen Kanker is woensdag zijn laatste klus voor de AVRO. “Het voelt als een logische stap om naar BNN te gaan, hoewel ik ergens ook verrast was dat ik dat wilde“, zegt Nicolai in Avrobode. “In interviews zei ik weleens dat ik niet meer met mijn blote voeten door de hondenpoep wilde lopen. Maar eigenlijk was die uitspraak al ruim voor mijn vertrek niet meer relevant. Ik was bezig met doorgroeien.

Doorgroeien kan nu ook bij BNN, stelt Nicolai. “BNN heeft de afgelopen twee jaar immense stappen gemaakt, inmiddels hebben ze de A-status bereikt, wat meer zendtijd betekent. De omroep groeit; dat schept nieuwe kansen. Ik mag een paar leuke programma’s gaan doen en ben blij dat onze wegen elkaar opnieuw kruisen.

De AVRO betreurt zijn vertrek en BNN ziet hem graag terugkomen. Hij vindt het niet egostrelend. “Op die manier ben ik er niet mee bezig. En dat is, denk ik, goed, want dit vak kent al genoeg onderdelen waarvan je naast je schoenen kunt gaan lopen. Ik voel niet de behoefte om mezelf op de borst te kloppen.

Nicolai heeft geen concrete toekomstambities. “Ik ben geen man die zichzelf doelen stelt voor de komende jaren. Je weet toch nooit hoe het loopt. Anderhalf jaar geleden had ik kunnen plannen om tien jaar bij de AVRO te gaan werken, nog niet wetende dat de overstap naar BNN dit jaar als een logische overgang zou voelen.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen