Penoza in 2012 terug voor tweede seizoen

De KRO komt in het voorjaar van 2012 met een tweede seizoen van de tv-serie Penoza. Het gaat om een vervolgreeks van ten minste tien afleveringen. Dat heeft de KRO donderdag laten weten. De ontknoping van de eerste serie Penoza trok zondagavond 630.000 kijkers en een vervolg kan daarom niet uitblijven, vindt KRO-mediadirecteur Taco Rijssemus. “Penoza is zowel een artistiek als een publiek succes, dat is precies wat de KRO ambieert en waar ook Nederland 3 naar streeft.

De KRO heeft volgens Rijssemus veel complimenten over Penoza ontvangen. “De serie heeft Nederlands drama naar een hoger, internationaal niveau getild. Bovendien zijn we een publieke omroep; als zoveel kijkers om een vervolg vragen dan willen wij daar graag gehoor aan geven.

Penoza ging over de alleenstaande moeder Carmen (Monic Hendrickx), die zich naar de top van de criminele wereld vecht. Hoe het tweede seizoen eruit gaat zien, weet een woordvoerster van de KRO nog niet. “Personages die het eerste seizoen hebben overleefd keren terug en uiteraard zullen ook nieuwe karakters ten tonele verschijnen. Het is nog niet bekend of Penoza 2 zich weer zal afspelen in de Amsterdamse onderwereld, of dat verhuisd wordt naar een andere locatie.”

Producent Alain de Levita is blij met de opdracht voor een nieuw seizoen. “Razend trots ben ik op Penoza. Diverse landen hebben inmiddels interesse getoond in de serie. Afgelopen maandag vond de DVD presentatie plaats in het bijzijn van de cast. Ook zij zijn erg trots op Penoza en zouden graag werken aan een vervolg. Dat gaat er nu komen, geweldig!

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen