Gordon na kijkcijferflops opnieuw met grote RTL 4-show

Geplaatst op Fri 12 Nov 2010 om 9:36

Foto: William RuttenGordon gaat vanaf januari primetime op zaterdagavond de nieuwe spelshow Minute to Win It presenteren voor RTL 4. Dat heeft RTL bekendgemaakt.  Het is voor Gordon zijn derde grote studioshow bij de commerciële zender. Zijn twee eerdere programma’s, Singing Bee in 2008 en Waar Is Elvis in 2009, waren heuse kijkcijferflops. Singing Bee werd na een score van 409.000 kijkers van de buis gehaald en Waar Is Elvis werd na een score van 278.000 kijkers naar de late avond verbannen.

RTL 4 hoopt met Minute to Win It wel mooie kijkcijfers te behalen. “De nieuwste gameshow uit Amerika heeft zelfs al een prijs in de wacht weten te slepen voor de beste nieuwe spelshow en is ook in Duitsland, Brazilië en Australië te zien“, vertelt een zegsvrouw van de zender.

In Minute to Win It gaat het er om dat de kandidaat tien behendigheidsspelletjes, elk binnen één minuut, succesvol moeten hebben gespeeld. Lukt dat, dan wint hij of zij 100.000 euro. “Een zenuwslopende, maar ook humoristische spelshow, waarbij Gordon samen met het publiek de kandidaten door de opdrachten heen coacht.”
44 Reacties op “Gordon na kijkcijferflops opnieuw met grote RTL 4-show”


 1. Sander

  Ik geloof niet dat Singing Bee en Waar is Elvis geflopt is om Gordon, maar meer omdat het format mensen niet aansprak.

  Dat zelfde geldt voor IMTWI; als het format mensen niet aanspreekt dan knallen ze door naar een andere zender.

 2. Martini

  Reactie op Sander: Ach, als ene Anita Witzier bij Singing Bee had gestaan en ‘t was bijvoorbeeld op Nederland 1 uitgezonden, zou het minimaal 900.000 kijkers moeten halen.

  Maar hij krijgt zeker een kans omdat de publieke opinie rondom zijn persoon best verandert is. Dat klopt ook wel, op het internet e.d. zie je dat mensen – sinds Hollands Got Talent – Gordon meer waarderen. Maar dat maakt hem nog steeds geen publiekslieveling, er zijn genoeg mensen die wegzappen zodra Cornelis op tv verschijnt.

  Maar het is natuurlijk te hopen dat dit een nieuwe hit voor RTL gaat worden.

 3. Linda

  Afwachten wat het gaat worden.

 4. Anonymous

  Lijkt me wel een leuk programma!

 5. Martijn

  Nou, dit gaat het worden hoor. Maar niet heus! Flop nummer 3. En in dit geval is het hem ook van harte gegund.

 6. Piet

  Ik hoop voor Gordon dat dit format wel gaat werken. Maar met een goed fomat alleen, ben je er niet. Het is ook de beeldvorming die mensen bij Gordon hebben. Als je als je hem een waardeloze zanger vind, dan haak je snel af omdat je denkt dat het dan ook wel een slecht programma zal zijn.
  Het is afwachten. Ik vind het wel een risico wat RTL neemt.

 7. René

  Reactie op Piet: Ik hoop het ook voor Gordon de lat ligt erg hoog op zaterdagavond , hij moet wel, veel druk dus

 8. Daan

  Ik hoop dat Gordon van zijn flops heeft geleerd en snapt dat hij zich in een familieshow anders moet gedragen dan bij bv GGG of GNH. Dus geen sexgrappen, niet verlekkeren aan mannelijke kandidaten en niet grof of plat in de mond zijn. Nu is het de vraag wat er dan nog overblijft van Gordon.

 9. Danny van der Sluys

  Ik weet zeker dat dit ook weer gaat floppen. Gordon is te vals en te gillerig. Maar wel leuk dat na alle SBS flops van dit seizoen er na de Zondagshow van Robert ter Brink nog een RTL programma wat veel kost gaat floppen. Zo trekken ze het een beetje recht tegenover alle SBS flops.

 10. Erwin

  Leuk, hoop dat het een succes gaat worden. Gordon krijgt het druk in het nieuwe jaar met X Factor en dan ook deze grote show erbij.

 11. moi

  leuk voor je gor.

 12. Bas v.d Kimme

  Op de site van de nbc zijn al wat foto’s/video’s van de buitenlandse versie te zien.Dus daar is al een klein inpressie te vinden van deze show….

 13. Just me

  Gordon is veranderd dat merkte je al bij xfactor nu maar hopen dat hij het hier ook laat zien

 14. Henk

  Denk niet dat dit zo verstandig is…Ik voorspel een nieuwe flop! Gordon komt als presentator gewoonweg niet geloofwaardig over. Hij is dan ineens heel keurig. We zien m liever als ordinaire bitch in een reality-show…

 15. арка

  Помнится, кто-то выкладывал фотки…

 16. Frank

  @ Danny, hahahaha grappige reactie. Je hebt er echt veel verstand van…

 17. B.K.

  Zo’n flop was Singing Bee helemaal niet. Het scoorde twee zomers lang in de herhaling prima kijkcijfers. Waar is Elvis?! was gewoon een slecht format.

  Hoe dan ook ben ik erg benieuwd naar hoe hij deze show zal gaan doen. Ben ook benieuwd naar hoelang deze show per aflevering duurt.

 18. P. van Houten

  hij produceert het zelf

 19. b.2

  Reactie op арка:

  idd, wat je zegt

 20. Frank

  Als er 2 mensen zijn bji RTL die ik geen zaterdagshow zou geven op dit moment zijn het Gordon en Wendy. Er heerst een klimaat in Nederland dat we bij een aantal mensen/zenders graag zien dat ze niet succesvol zijn. We focussen ons op hetgene wat niet lukt en worden ‘s ochtends gelukkig van het feit dat Paul de Leeuw slecht heeft gescoord. Dat zegt meer over ons dan over de presentatoren/zenders. Ik denk dat Gordon helaas ook dat gevoel opwekt bij velen. Want we blijven veel liever bashen dan nieuwe initiatieven te omarmen. Daar kan SBS over meepraten. Dat is de reden waarom er zoveel uitgemolken wordt in Nederland. De 750.000ste aflevering van de tv show, want je gaat niet snel een nieuw format bedenken. dat kraken we toch al vrij snel af.. Ik denk dat RTL hier een groot risico loopt, al zou je kunnen zeggen dat als ze het ooit willen proberen ze het nu moeten doen met Gordon. Alleen hoop ik dat ze Gordon niet zelfstandig op de zaterdag laten dobberen. Een succesvol programma ervoor programmeren en vooraf in de campagnes niet te hoog van de toren blazen.

 21. !#Michael#!

  Het format klinkt echt geweldig, en ik zie Gordon er wel in. Komt wel goed!

 22. D@@N

  Dit is toch gewoon “Ik Wed Dat Ik Het Kan”? Of zie ik dat verkeerd?

 23. videomannetje

  En vergeet vooral zijn eerste flop niet: De Coca-Cola WK Spelshow de eerste grote show geproduceerd door RTL4 Productions… remember the oldies :-) Hij is geen presentator en zal ook nooit een presentator worden.

 24. Anonymous

  ik wed dat ik het kan in 1 minuut.

 25. John Doe

  Reactie op D@@N: Niet echt

 26. thijn

  niet weer Gordon he.

 27. Martijn

  Waarom moet er nou weer gesproken worden over zijn flops? Beetje vaag.

 28. !#Michael#!

  Reactie op Martijn:

  Gordon heeft geen track record om als host miljoenen kijkers te trekken he ;)

  Maar goed! Z’n personality shows zijn vaak wel goed voor 750/900dznd kijkers (met hoge demo scores) En ook Idols, Xfactor en Hollands Got Talent weten miljoenen cijfers te halen met hem in de jury dus zal wel goed komen!

 29. mark

  Als dit op zondag was gekomen zou het zeker floppen. Maar op zaterdag 20:00 uur lijkt alles te kunnen scoren op RTL 4, dus dit ook? SBS moet nú concurreren, maar zij zullen wel weer met films komen.

 30. mark

  Reactie op Frank: Vergeet Carlo B. niet. :lol:

 31. kwikjealex

  Ik ben blij dat het Gordon is geworden, het liefst zag ik Beau, maar ja die is weg.
  Als je van dit soort spellen houd dan is het leuk, maar er zijn ook genoeg mensen die dit niet aanspreekt en nog voor de eerste aflevering erover gaan zeuren.

 32. !#Michael#!

  Ze moeten het gewoon goed promoten met promo’s… Gordon in DWDD, in RTL Boulevard, de zaak lekker hypen!
  Ze zitten in een winning streak bij RTL4, moet gek lopen wil dit niet minimaal rond de 1mln uitkomen!

 33. ......

  Reactie op Danny van der Sluys:
  Zeg Danny, ik ben niet pro RTL en niet anti SBS en kijk graag naar de publieke omroepen. Het valt mij op dat je altijd negatief bent over RTL. Zou je je niet eens bezig kunnen houden met de leukere zaken van het leven. En echt, het werkt, word je wereld een stuk leuker van!

 34. gorr

  Gewaagd om Gordon dit programma te laten presenteren
  SInging Bee zou ik ook niet zozeer een flop noemen. Meer matig scorend.
  Gordon is het beste als jurylid of in een realityprogramma. Iets minder als showmaster. Maar goed, Gordon is goed op weg zijn tolerantere kant te laten zien en dat lukt hem aardig. Met de helft van de Ik-Hou-Van-Holland kijkcijfers kan RTL nog steeds tevreden zijn. Lijkt me wel dat dat moet lukken met Win It To In It.
  Ik keek altijd graag naar ”De Kans van je Leven”’en ik heb de indruk dat dit er wel wat van wegheeft, dus ik ben erg benieuwd

 35. Anissa A.

  Verbazingwekkend dat de verzekeraars van DeltaLloyd volautomatisch aan Gor mee betalen! Ik ben blij dat ik daar niet verzekerd ben.

 36. Hans

  Gordon zelf is een rampom naar te kijken. De how lijkt me geweldig maar Gordon dus niet

 37. kwikjealex

  Reactie op Hans:
  Waarom, graag argumenten voor je mening.
  Bijv. bij xfactor jury of hgt jury is hij geweldig, dat extreem irritante nichterige gedrag gaat langzaam weg en het meer grapjes maken en serieus zijn op de momenten dat het moet komt ook meer.
  Dus ik denk dat hij goed een presentator kan worden, zolang de show maar om de kandidaten en Gordon draait, en niet alleen Gordon.

 38. Anonymous

  Ik wens hem succes! Singing Bee deed het trouwens prima in de herhaling.

 39. God

  Singing Bee vond ik een heerlijk programma, erg vermakelijk. Mis het wel een beetje.

 40. Mark

  Waarom weer deze valse nicht uit de kast gehaald?! Ik heb de promo gezien en kreeg direct rillingen over mijn rug bij het zien van zijn nep maniertjes… Gordon is geen showpresentator, die moet lekker bij lokatie-programma’s de relnicht uit gaan hangen. Zet er een Carlo Boszhard op, of een nieuw talent. Maar PLEASE: geen Gordon!!!

 41. Egbert

  Laten we gewoon is ophouden met programma’s / presentators afkraken voordat ze uberhaud zijn begonnen op de buis. Het format is erg leuk en succesvol in het buitenland en ik benieuwd wat het hier gaat doen in nederland!

 42. Anonymous

  Beetje te veel met op vrijdag ook al X-factor.

 43. Erik

  ik geef het een kans. en ook al kijken er maar maximaal 800:000 kijkers. het is dan niet een hit maar ook zeker geen flop. En ik heb het gevoel dat richting de 1 miljoen wel moet lukken.

 44. kwikjealex

  Maar wij in Nederland zijn niet van dit soort shows, het is allemaal te overdreven en te groot.
  Vandaar dat Miljoenenjacht en Lotto’s Weekend Miljonairs wel goed scoren.
  Juist doordat er niet te erg wordt overdreven, behalve als er een miljoen uit gaat.
  Als dat hier ook lukt wordt dit een hit.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.