Charles Groenhuijsen vindt kritiek Oudkerk onterecht

Foto: Rick NedersigtCharles Groenhuijsen vindt de kritiek van huisarts en oud-politicus Rob Oudkerk op zijn MAX-programma Operatie Live onterecht. Oudkerk vindt het sensatie en vreest voor het belang van de patiënt die woensdag in de live-uitzending een openhartoperatie ondergaat. “De kritiek van Rob Oudkerk vind ik onjuist. Het is de mening van een parttime huisarts over een hartoperatie. Wij gaan af op de mening van een groep hartchirurgen, die fulltime werken in topziekenhuizen“, zegt Groenhuijsen op Radio 1.

De patiënt in Operatie Live krijgt een nieuwe hartklep en twee bypasses. “In de operatiekamer hangen sowieso altijd al camera’s. De chirurg heeft een camera op zijn hoofd. Daar zetten we een camera bij. Ik heb nooit gedacht dat het een freakshow zou kunnen zijn. Als MAX het uitzendt, dan is het geen freakshow. Ik heb vrij snel ja gezegd, omdat ik het een spannend idee vind.”

Als de operatie misgaat, stopt de liveregistratie. “Daar hebben we over nagedacht. Als er echt iets mis zou gaan, besluiten we om de beeldverbinding te verbreken. Als het sensationeel wordt, moet je stoppen. We willen geen sensatie maken.”

Operatie Live is om 21.25 uur te zien op Nederland 1.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen