CDA: ‘Internet niet weg te denken uit publieke bestel’

Foto: NOSHet CDA ziet niets in het plan van coali- tiepartner VVD om de Publieke Omroep (NPO) te dwingen te stoppen met al haar nieuws- en discussiesites. De VVD vindt dat de NPO zich uitsluitend moet concentreren op televisie en radio, maar volgens CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg hoort internet tegenwoordig ook bij de omroepen. “Internet is niet los te zien van de publieke omroepen. We moeten niet terug naar het stenen tijdperk“, zegt Van Toorenburg bij de VARA op Radio 1.

Van Toorenburg vindt dat activiteiten op internet het aanbod op radio en tv moeten aanvullen. “Websites van de Publieke Omroep moeten niet geheel nieuwe activiteiten ontwikkelen. Zeker niet gefinancierd met grote reclameblokken. Dat zou oneigenlijke concurrentie zijn met commerciële partijen zoals kranten.

De voorzitter van de Nederlandse Publieke Omroep, Henk Hagoort, liet eerder weten dat het aantal websites van de publieke omroep gehalveerd zou kunnen worden. Maar daar is Madeleine van Toorenburg het niet mee eens. “Dat lijkt me helemaal niet direct noodzakelijk.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen