Beau van Erven Dorens: ‘Floppen tv-show kwam hard aan’

Het floppen van De Zaterdagavondshow met Marc-Marie en Beau in september is Beau van Erven Dorens niet in de koude kleren gaan zitten. De SBS-presentator heeft er nog maanden mee gezeten. “Dit is zelfs de eerste keer dat ik weer op tv ben, om maar even aan te geven hoe hard zoiets aankomt“, zei de presentator vrijdag in De Wereld Draait Door. “Ik zou hier als tafelheer gaan dienen iedere week. Ik heb het niet gedaan, want ik had geen zin om weer in zo’n mea culpa te vervallen.

Van Erven Dorens heeft geen fijne periode achter de rug. “Dit is wel een klap voor mij. Ik was net een jaar bezig bij SBS en niet alles lukte. Er lukte wel iets hier en daar, maar het is niet leuk als zoiets mislukt. Dan ga je gewoon even uit. Als presentator van mijn statuur, wat ik bij RTL was, dan moet je gewoon scoren. Als dat niet lukt, komt er toch een vinkje achter je naam. Ik vond het geen leuke periode om gezellig biertjes te gaan drinken. Ik moest er wel even bovenop komen.”

Hij vindt het niet leuk dat SBS 6 de tv-show van de buis haalde. “Ik vond het helemaal niet prima. We hadden er twee opgenomen. De eerste twee waren moeilijk, maar de derde en de vierde afleveringen waren al beter. Die waren sterker. De zender was zo verslagen door de druk die erop wordt gezet door de media. Ik vond het helemaal niet leuk. Maar je hoeft het niet altijd eens te zijn met je bedrijf, toch?

De presentator begrijpt wel waarom het programma flopte. “Ik had geen klik met Marc-Marie Huijbregts. Het was beter geweest als één van ons het alleen deed. Dan hoef je met niemand rekening te houden. Wij moesten steeds naar elkaar kijken of we elkaar niet in de weg liepen.”

Inmiddels is Van Erven Dorens druk met zijn nieuwe reportageprogramma De Wereld Van Beau.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen