Tv-sterren strijden om Televizier-sterren

Foto: Nick van OrmondtIrene Moors (RTL 4), Linda de Mol (RTL 4) en Yvon Jaspers (KRO) zijn dit jaar genomineerd voor de Zilveren Televizier- Ster voor beste tv-presentatrice. Bij de heren maken Joris Linssen (NCRV), Jeroen van Koningsbrugge (RTL 4) en Matthijs van Nieuwkerk (VARA) kans op een Televizier-Ster. Dat heeft de AVRO vrijdagavond bekendgemaakt. De strijd om de Televizier Talent Award gaat dit jaar tussen Jan Kooijman (RTL 5), Jan Smit (TROS) en René van der Gijp (RTL 7).

Alle drie de tv-presentatrices wonnen de Zilveren Ster al eens. Linda de Mol in 2001, Irene Moors in 2002 en Yvon Jaspers in 2006, 2008 en 2009. Voor Yvon Jaspers is dit de zesde nominatie. Bij de mannen zijn Jeroen van Koningsbrugge en Joris Linssen nieuwkomers; voor Matthijs van Nieuwkerk is het de vijfde nominatie.

Eerder werd al bekend dat de strijd om de Gouden Televizier-Ring dit jaar tussen Ik Hou Van Holland, De TV Kantine en Wie is de Mol? gaat. Het Klokhuis, Sesamstraat en Taarten van Abel maken kans op een Gouden Stuiver voor beste kinderprogramma.

De winnaar van de Televizier-prijzen worden bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala op 22 oktober in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De AVRO zendt het gala rechtstreeks uit op Nederland 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen