Ruben Nicolai terug naar BNN

Foto: AVRORuben Nicolai verlaat na twee jaar de AVRO om weer terug te keren naar zijn vorige werkgever BNN. Daar gaat hij amusementsprogramma’s presenteren voor Nederland 1 en 3. Dat hebben de AVRO en BNN woensdag laten weten. Nicolai wil ‘volgende stappen’ zetten. “Bij de AVRO heb ik andere inhoudelijke kanten en talenten van mezelf verder kunnen ontwikkelen en met bijzondere, getalenteerde collega’s mogen samenwerken. Die herinneringen zijn heel dierbaar“, zegt hij.

Nicolai heeft zin om weer terug te keren bij BNN, waar hij zijn carrière begon en succes had met De Lama’s. “De ontwikkeling van BNN van de afgelopen jaren en de plannen voor de toekomst spreken mij geweldig aan en inspireren mij. Daarom is 2011 voor mij het moment om samen de volgende stappen te zetten. Ik verheug me erop om veel nieuwe programma’s te kunnen ontwikkelen en te presenteren.

De AVRO vindt het jammer dat Nicolai weggaat. Bij die omroep presenteerde hij onder meer 71° Noord, Zóóó Rechts en Gehaktdag. “We zien Ruben niet graag gaan, maar we kennen zijn ambitie en hebben daar respect voor. Hij was een waardevolle aanvulling op ons presentatorenteam en ik ben blij dat hij binnen de publieke omroep behouden blijft als prominent televisiegezicht. Ik wens hem veel succes bij de ontwikkeling van zijn verdere loopbaan“, zegt programmaleider Kees Tukker van de AVRO.

Tv-directeur Pim Castelijn van BNN wil met Nicolai programma’s maken waarin hij zijn komische talent goed kwijt kan. “De korte tijd dat Ruben weg is geweest, hebben we hem enorm gemist. Hij geeft een heel eigen kleur aan BNN-programma’s. Zoals voor alle goede relaties geldt: oude liefde roest niet.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen