Paul Römer vertrekt bij Endemol

Foto: KROPaul Römer, die verantwoordelijk is voor de creatieve ontwikkeling bij Endemol International, verlaat het bedrijf na vijftien jaar. Hij is toe aan een nieuwe uitdaging. “Endemol en ik zijn een beetje uit elkaar gegroeid en ik voelde dat het mijn tijd was om iets anders te gaan doen“, zegt Römer maandag in De Telegraaf. Römer stond samen met John de Mol aan de wieg van Big Brother en was zes jaar lang directeur van Endemol Nederland. Wat zijn vervolgstappen zijn, is nog niet bekend.

Toen Römer in 2008 vertrok bij Endemol Nederland, noemde hij de tv-registratie van de uitvaart van André Hazes het hoogtepunt uit zijn carrière. “Dat hebben we in tweeënhalve dag gemaakt en er keken 5 miljoen mensen naar“, zei hij in De Volkskrant. “Mijn andere hoogtepunten waren de Donorshow en Peter R. de Vries met de uitzending rond Natalee Holloway. ”

Een jaar later, in 2009, kreeg Römer het nog aan de stok met Wendy van Dijk. Römer riep in de media dat Van Dijk maar geen studioshows moest doen, en daar was Van Dijk niet blij mee. “Jammer dat hij dat in de pers zei. Na jaren intensief samenwerken, denk ik: bel me gewoon op als je het zo nodig kwijt wil.”

Afgelopen voorjaar was Römer nog te gast in De Wereld Draait Door.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen