Nederland 3 kaapt Vlaamse zender Canvas

Nederland 3 heeft woensdag de zendtijd van de Vlaamse publieke zender Canvas overgenomen. Het station bracht vanaf 21.15 uur alleen maar tv-shows van TV Lab, de themaweek van Nederland 3 waarin nieuwe formats worden uitgetest. De Vlamingen kregen onder meer de tv- soap Dorpse Meiden, de datingshow Ja Ik Wil Rutte met Sophie Hilbrand en Paul de Leeuws ‘De Madiwodovrijdagshow’ te zien. “TV Lab gaat over de traditionele grenzen heen“, zegt Nederland 3-baas Roek Lips in een reactie.

De actie was een gezamenlijk initiatief van Nederland 3-netmanager Roek Lips en Jan Stevens, de netmanager van Canvas. “TV Lab staat voor vernieuwing en interactie. Van één- naar tweerichtingsverkeer. TV Lab gaat daarmee over traditionele grenzen heen. Nu ook letterlijk. Dit is de eerste stap die TV Lab over de grens zet en het begin van de internationale ontwikkeling van het project”, zegt Lips.

Jan Stevens is erg blij met deze creatieve samenwerking. “Ook op Canvas hechten we veel belang aan innovatie en creativiteit. Met deze actie willen we het TV Lab op Nederland 3 ondersteunen en onderstrepen we graag de cruciale rol van programmavernieuwing. Met dit statement laten we aan onze kijkers zien wat er over de grenzen gebeurt op dit gebied. Ook de Vlaamse kijkers worden uitgenodigd om hun mening te geven over de programma’s.

Naast eerdergenoemde programma’s waren ook Lipdub en Oh My God te zien op Canvas. Alle titels zijn van BNN, behalve NCRV’s Lipdub. De Madiwodovrijdagshow is een samenwerking tussen BNN en VARA.

De ‘kaping’ was niet aangekondigd aan het kijkerspubliek. Om 21.15 uur liep TV Lab-omroeper Frank Evenblij het beeld in om Canvas-presentator Herman Brusselmans te gijzelen. Daarna nam hij het heft in eigen handen.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen