EO wil niet fuseren met KRO en NCRV

Foto: EODe Evangelische Omroep ziet een fusie met de KRO en de NCRV niet zitten. De omroep vindt het een slecht plan om op te gaan in één confessionele omroep. “Omdat ik geloof dat de EO heel duidelijk een eigen identiteit heeft die niet mag verwateren“, zegt EO-directeur Arjan Lock in dagblad Metro. “Natuurlijk hebben wij met de NCRV en de KRO gesproken, maar uit die gesprekken blijkt dat wij een eigenwijze omroep zijn die het in alles over het geloof en god wil hebben.

Volgens Lock is de EO veel meer bij zichzelf en bij het geloof gebleven dan de KRO en NCRV. “Bij de KRO en NCRV heb je door de jaren heen een verschuiving gezien van een geloofsidentiteit naar een identiteit die meer met maatschappelijke verantwoordelijkheid te maken heeft. Hun identiteit is veranderd waardoor zij meer naar elkaar zijn toegegroeid.

De omroep herkent zich in de VPRO, die eerder liet weten niet met BNN en VARA te willen samengaan in één grote progressieve omroep. “Wij willen ons verhaal blijven vertellen. In die zin herkent de EO zich in de VPRO. Die heeft ook een hele sterke vereniging en staat voor een duidelijke doelgroep in de samenleving. Ik zou het echt zonde vinden als dat geluid zou verwateren door fusies met welke omroep dan ook.”

De EO kwam een jaar geleden flink in opspraak, toen presentator Arie Boomsma vanwege een fotoshoot in het homoblad l’Homo geschorst werd. Uiteindelijk vertrok hij bij de omroep. “Persoonlijk mis ik Arie heel erg. We konden het goed vinden, maar ik denk dat het goed is dat ieder zijns weegs is gegaan. Ik denk dat Arie hele mooie kansen krijgt bij de KRO. Hij is daar op z’n plek.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen