‘Decor Nieuwsuur kil en afstandelijk’

Foto: NTRTon Verlind, voormalig directeur bij de KRO, vindt het programma Nieuwsuur van de NOS en NTR bijzonder sfeerloos. Volgens Verlind is het decor van de nieuwsrubriek kil en afstandelijk. “Ik schrok me het apelazerus van het decor. Het is afstandelijk en grotesk. Ik vind dat je met je decor en de sfeer echt moet demonstreren dat je deel uitmaakt van de gewone samenleving. Aan het eind van de dag mag het meer cosy zijn en mag je meer moeite doen om mij erbij te betrekken“, zegt hij.

Het decor van Nieuwsuur kenmerkt zich door de blauwe kleur. “Het is blauw en UFO-achtig. Ik vraag me af welke gedachte daar achter zit. Je moet het publiek aan het eind van de avond een lekker gevoel geven en hen erbij betrekken. Dit schept een ontzettend grote afstand. Ten opzichte van Nova vind ik het wat dit betreft geen verbetering“, aldus Verlind op Radio 1. “Met zo’n grotesk decor demonstreer je dat je boven de alledaagse werkelijkheid staat. Geen goed signaal. Het is clean en groot.

Inhoudelijk valt er volgens Verlind niets op Nieuwsuur aan te merken. “Het is gewoon een goed programma, want het wordt gemaakt door professionals. Er valt niets op af te dingen. Het programma is wat langer geworden dan NOVA, maar is verder vergelijkbaar. Dezelfde professionaliteit en onafhankelijkheid.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen