Bazen RTL en SBS nieuwsgierig naar WNL

Foto: Kastermans FotografieRTL-baas Bert Habets en SBS-directeur Eric van Stade zijn nieuwsgierig naar de nieuwe omroep WNL, een initiatief van De Telegraaf. De publieke omroep gaat onder meer dagelijks ochtendtelevisie maken op Nederland 1. “Het initiatief om in dit moeilijk bestuurbare bestel een plek proberen te vinden, getuigt van moed en ondernemerschap. Nu moet blijken of deze nieuwkomer tegen de gevestigde orde kan opboksen, maar ik geef ze het voordeel van de twijfel“, zegt Habets in De Telegraaf.

Habets hoopt dat WNL iets gaat toevoegen aan het huidige aanbod. “Ik ben wel heel benieuwd of ze zich weten te onderscheiden. Maar dat kun je niet na de eerste paar uitzendingen beoordelen, zoiets heeft tijd nodig.

Van Stade vreest dat dagt een probleem wordt. “Ik ben erg benieuwd, want het is lastig om een echt nieuw geluid te laten horen. Dat is de laatste jaren slechts één keer eerder gebeurd en dat was Hart van Nederland . Ik hoop dan ook niet dat WNL daarop gaat lijken en dan bedoel ik vooral het ontbijtprogramma.

Hij zegt niks te missen in het bestel, maar gaat wel kijken. “Als er in de winkel een nieuw product ligt, creëer je ook nieuwe vraag. Ik laat me graag verleiden om te gaan kijken en luisteren.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen