Thomas Berge biecht drugsprobleem op in Boulevard

Geplaatst op Tue 31 Aug 2010 om 14:50

Foto: Nico Kroon

Thomas Berge biecht dinsdagavond in een exclusief interview met Albert Verlinde in RTL Boulevard op dat hij begin dit jaar heeft geworsteld met een drank- en drugsprobleem. Berge vertelt in het interview onder meer dat hij begin maart een aantal dagen in een kliniek van Keith Bakker is geweest om ‘de terrorist’ in hem onder controle te krijgen. “Ik heb maanden met een loodzwaar geheim rondgelopen en ik ben blij dat ik nu in alle eerlijkheid kan zeggen wat me overkomen is“, zegt hij.

Berge hoopt met zijn interview in RTL Boulevard andere mensen te behoeden voor de gevaren van drugs. “Het was een rotperiode waar we nu een streep onderzetten en ik iedereen wil waarschuwen voor de gevaren van drank en drugs.”

Ook Keith Bakker, onder meer bekend van tv-programma’s, komt aan het woord. “Thomas is in vroeg stadium naar me toegekomen en van een verslaving was absoluut geen sprake, maar als die dit niet tijdig onder ogen had gezien zouden de problemen zijn gekomen. Ik ben supertrots op wat deze jongen heeft gedaan en dat hij vandaag ook nog eens deze stap zet met dit interview.”

RTL Boulevard is om 18.35 uur te zien op RTL 4.
65 Reacties op “Thomas Berge biecht drugsprobleem op in Boulevard”


 1. Jolien

  Interesseert me geen reet. Maar alle tokkies uit Nederland zitten vanavond vast weer voor de buis te smullen van dit leed.

 2. Anonymous

  Oke dit klinkt niet bepaald als een drugsverslaving… Als zelfs de begleider aangeeft dat er geen sprake is van een probleem of verslaving, dan valt het allemaal wel mee.

  Gevalletje van aandacht zoeken en een stoerder imago neer willen zetten?

 3. Milo

  Pas op Thomas, je bloesje knapt haast open.

 4. Martini

  Oh, ik dacht dat ‘ie eerder verslaafd was aan shampoo.

 5. Jos

  @ Anonymous, beter lezen. Keith Bakker heeft het alleen over geen verslaving.
  Ik vind het lef hebben, dat Thomas het naar voren brengt. Goed van ’em

 6. Anonymous

  gaat hij dan ook eindelijk vertellen dat hij het ook met mannen doet?

 7. !#Michael#!

  brengt die een nieuwe cd uit ofzo? :lol:

 8. Joost

  Reactie op Anonymous:
  Jezus houdt dat nou nooit op…die jongen heeft al tig keer aangegeven geen homo te zijn… Laat hem toch.

 9. Martini

  Reactie op Joost: Nouja, als je in een club ‘n keer flink met een jongen hebt gezoend dan blijft zoiets je wel achtervolgen, ja.

 10. Anonymous

  Enige wat Thomas snuift zijn de hielen van de TROS voorzitter

 11. Anonymous

  Die jongen is homo in de dop

 12. mark

  Ik vind het wel schokkend hoor. Dat heeft zo’n jongen toch niet nodig. What’s next? Dries aan de speed?

 13. mark

  Reactie op Anonymous: Zou jij wel willen he, dat ie gay was. De meeste gays hier hebben daar toch wel een gaydar voor? Ik zie zo dat ie geen gay is.

 14. P

  een drugsverslaving faken is niet cool. Hij kan ook gewoon het echte probleem aanpakken: z’n geaardheid. Maar blij vooral lekker ontkennen Thomas. Je maakt jezelf belachelijk.

 15. Bram Biester

  Wat een zure reacties hierboven! In plaats van respect hebben voor het feit dat hij ermee naar buiten komt, krijgt hij van mentaal-arme types alleen maar gezeik. Bah.

  RESPECT voor Thomas Berge dat hij met dit nieuws naar buiten durft te komen!

 16. Zen

  Ik dacht dat hij allang bekend had gemaakt dat ie gay was?? He is, believe me. Kom op Thomas, wees een voorbeeld voor andere jongens die worstelen.

 17. Olga

  Dat gezeik over zijn vermeende gay-zijn is nu echt wel vervelend aan het worden, is dat nu echt allemaal wishful thinking van jullie of wat?

 18. Newhouse

  Reactie op Bram Biester: De vraag die jij je moet stellen is: WAAROM komt hij ermee naar buiten ?
  Kan me niet voorstellen dat dit alleen een morele reden heeft. Het is wel heel toevallig dat hij nu juist ook met een nieuw kapsel een stoerder imago wilt aanmeten.

 19. Joost

  Reactie op Olga:
  Ik ben het volledig met je eens, waarom wordt die jongen nou niet gewoon geloofd? Alsof iedereen het beter weet.. En als ie er niet voor uit wil komen: laat hem lekker.

  Idd redelijk triest en wishful thinking van de meesten hierboven..

 20. D@@N

  Waarschijnlijk wil hij wat aan zijn kinderlijke imago doen, want zo ernstig was het allemaal ook weer niet…

 21. mark

  Reactie op Zen: Lees de Privé van deze week eens zou ik zeggen, spannende vakantiefoto’s van Thomas met z’n vriendin. Dat ziet er echt niet gay uit. Ze wonen zelfs al samen.

 22. Zen

  Joost en Olga, de nieuwe moraalridders

 23. Zen

  Reactie op mark: Okay heeft hij een vriendin, wat leuk. Zegt natuurlijk niks Mark. Maar goed, als hij het zo wil, wie ben ik he.

 24. Anonymous

  Ag kom op zeg waarom is het zo knap dat hij dit geheim naar buiten brengt? Het is gewoon lekker voor z’n populariteit. Dit geheim zal ook geen problemen brengen voor z’n carrière. Kom op hij wil gewoon af van zijn boeren karakter. Bij ranking THE stars werd hij ook uitgemaakt als een sulletje van 12.

  Hij wil nu ook laten zien dat hij een duistere kant heeft… Sterker nog.. Thomas heeft een terrorist in zichzelf… Hahaha come on..

 25. Newhouse

  Reactie op Zen: Hij is Mark Rutte niet.

 26. mark

  Reactie op Zen: Misschien is ie dan wel bi? Hoe weten jullie allemaal zo zeker dat ie gay is? heb je harde bewijzen (foto’s), want hij straalt niks gays uit. Geen maniertjes, geen hoge stem. Dus verwijfd is ie niet. Dan dat andere type gay, maar dat zie je meestal ook wel. Hij heeft het niet nodig voor z’n carriere hoor, want hij is al succesvol. Dus als ie het zou zijn hoeft ie het niet te verbergen.

 27. Jan91

  Een kind gaat na geen eens een verslaving ons het volk waarschuwen dat we absoluut geen drugs moeten aanraken. Wat is het volgende? Ons vertellen hoe we een volgend kredietcrises kunnen voorkomen? Hij zou zich eens bezig moeten houden met zingen… want dat was hij toch?!

 28. mark

  Toch had ie beter kunne zeggen dat ie gay is, ook al is ie het niet.

  Wat schaadt je imago meer: dat je gay bent of dat je aan de drank/drugs bent?

  Zullen er nu niet moeders zijn die tegen die kleine kids die fan zijn gaan zeggen: daar mag je niet meer naar luisteren, dat is een drugsverslaafde. :P

  Dat zullen ze over homo’s niet zeggen…

 29. TeeVeetje

  Is dit nieuws ? Nederland barst van drugs-verslaafden en alcoholisten , half Volendam en Urk enz enz is ook verslaafd .En van een gemankeerde liedjeskweeler uit het oosten des lands gaan we er op TV aandacht aan besteden ????????? Dit noemen we nieuws-armoede , maar ja dan kan het nog altijd bij RTL 4 een kwartier lang besproken worden .

 30. Zen

  Reactie op mark: hij straalt niks gays uit……..? Ik ben met stomheid geslagen.

 31. Daisy Bell

  Hij straalt niets rock en roll uit ook. Nu weer drugs en de drank. Dat geloof je toch niet als je dat pap smoeltje ziet. Er moet zeker weer geld verdiend worden. En dan dat repertoire. Zoem een normale baan. Het is zo ongeloofwaardig als wat. De tijd dat zoiets nog indruk maakte ligt al ver achter ons. Maar het is de co en die staan, zoals iedereen weer eens kan zien stil.

 32. Daisy Bell

  Zoek een normale baan.

 33. JP

  Jamai was toch ook hetero? Hij ‘deed’ het zelfs met Dewi, toevallig kwam vlak daarna het duetje van deze personen uit. Dat heet de schijn ophouden.

 34. Zen

  Reactie op JP: Dat bedoel ik!

 35. Benjamin

  2 homo’s bij elkaar die ALbert en nu Giel???
  Zijn haar, zijn wit shirt, zijn leren jack, zijn manier van bewegen, kortom ontken het nu maar niet meer gieltje.

 36. Peter

  Oke hij is er wel heel trots op om dit te kunnen zeggen, wat fake

 37. Carola

  Ik vind het tocht getuigen van lef. Hij had ook niks kunnen zeggen en weer door kunnen gaan. En… stiekem toch weer gaan drinken. Nu weet iedereen dat hij is gestopt. Dus met alle controle om hem heen van mensen die het weten gaat hij dat niet zo snel weer doen. Bovendien vind ik het top dat hij een voorbeeld wil zijn voor zoveel jongeren die ook aan de drank en drugs zijn en denken dat het onschuldig is. Dat is het niet. Thomas, of Chiel, of hoe je ook heet, Hoop dat je andere jongeren ook hebt kunnen redden met jouw verhaal.

 38. bibi

  ik kan alleen maar zeggen wuahahaha

 39. Anonymous

  Reactie op Carola:

  Ja, god zal hem lonen…

  tjonge jonge…

 40. Carola

  Bij de AA zijn ze ook Anonymous. Je zal er zelf wel last van hebben.

 41. Joost

  Oke ik vind het nogal raar dat hij hier zelf, zonder dat iemand er om heeft gevraagd mee naar buiten komt. Het lijkt inderdaad wel alsof hij er trots op is en het gebruikt om een ruiger imago te krijgen. Waarom kom je anders met zo’n verhaal naar buiten terwijl je helemaal nooit verslaafd bent geweest?

 42. Anonymous

  Ik geloof zijn verhaal niet! Ik weet niet wat het is maar het voelt aan als een leugen..

 43. Anonymous

  Dit verklaart alle geruchten over zijn homoseksualiteit. Hij zoog gewoon pikken voor de coke.

 44. lies

  lekkere promotie. kijk eens hoe stoer thomas is, hij dronk en gebruikte drugs! niets ernstig hoor…want verslaafd was hij niet, maar wel bijna…tjonge jonge, willen we een stoere man van hem maken. doet me goed te horen dat hij eens een biertje dronk en een blowtje nam! en ja, hij is bi! 100%! lekker belangrijk.

 45. Richard

  Hoe kun je nou binnen 2 weken kliniek van je drugs en drank probleem af zijn?? Raar verhaal en waarom ging albert niet verder in op vraag 1: waarom hij zoveel drank en drugs gebruik en belangrijker vraag 2…hoe hij eraan kwam??

 46. j-k

  voila een nieuw roddelblad model:P

 47. Jeffrey

  Ik vraag me wel af waaraan is hij dan verslaafd geweest? Coke of gewoon un jointje?
  Wel apart drank en drugsverslaving. Volgens mij valt drank ook wel degelijk onder drugs.
  Goed dat die jongen het bekend maakt. En ja die gast heeft inderdaad weleens met een jongen staan bekken. Maar ben je dan gelijk homo? Kan dit niet gewoon een experimentje zijn geweest, onder invloed van iets? Ik ken genoeg hetero jongens om me heen die ooit weleens hebben gezoend met een jongen, maar om die nou een stempel homo te geven? Denk toch niet zo in hokjes en laat die jongen lekker zijn leven lijden. Of ie nou homo is of niet het is toch zijn leven.

 48. Jeffrey

  @Richard: Hoe hij eraan kwam? Kom op zeg! Iedereen die drugs gebruikt, kent toch wel een dealertje aan huis. Zo niet, op de feestjes waar ik kom loopt er altijd wel eentje rond. En anders is het zakje op het toilet van een van de BN’ers toch zo doorgegeven.

 49. Anoniempje

  Als je t iemand is waar ik zoiets niet echt van zou verwachten is hij het wel, tuurlijk het is zeker goed dat je erkent dat je een probleem hebt en stappen onderneemt om daar wat aan te doen, maar in het interview met A.V. geeft hij aan dat zijn ouders/broertje en vriendin trots op hem waren toen hij uit de kliniek kwam. Ik denk dat je trotser op jezelf kan zijn als je
  1) Die zooi zowieso niet aanraakt / nog nooit aangeraakt hebt
  en
  2) Vanaf het begin al eerlijk bent naar je vrienden/familie toe.iets (zeker zoiets) verzwijgen is net zo erg als liegen

 50. Zen

  Het was hi la risch. Ik vond dat Albert hem behandelde als een klein kind. Maar goed. Het blijft de vraag waar Thomas zo erg mee zit dat hij moet ‘vluchten’ in biertjes en een jointje. Zoals ik eerder schreef, ik heb wel een vermoeden……..

 51. Lies

  Heb me gisteren kapot gelachen toen ik het interview met ‘Giel’ zag bij Blvd. Kan iemand mij uitleggen waarom het ventje dit zo graag aan de grote klok moet hangen? Dit gaat toch helemaal nergens over mensen.

 52. Robin

  Reactie op Bram Biester:
  Precies mee-eens.. ik vond het een indrukwekkende interview! En Respect!!!

 53. ivana

  Ik vond het een vertoning!2 weken in een kliniek gezeten en het heeft m ‘verandert voor het leven’, zegt hij. Maarja, hij heeft daar ‘ook zoveel meegemaakt! Ik vind het zelfs nog een belediging voor al die mensen die maanden hard werken in een kliniek om van hun verslaving af te komen. Deze knul doet het ff in 2 weken en hij voelt zich beter dan ooit te voren. Als je dat zo leest is het toch om te lachen.. Leedvermaak noem ik dat! Entertainment, maar niet zoals het bij blvd bedoelt was!
  Dries gaat in een gele onderbroek op het podium staan en chiel doet het op deze manier… Je moet toch wat om aan je publiciteit te komen. Wie zorgt voor de volgende lacher?!

 54. Chanel

  Zelfs Patty Brard bij Shownieuws wist niet waarom hij hiermee een half jaar later mee naar buitenkomt en dacht ook dat het is om een stoerder imago te creeeren, als zelfs zo´n hersenloze mossel dat doorheeft, is thomasje een beetje dom bezig.

 55. Robin

  Reactie op Chanel:
  Patty kan het niet hebben dat RTL Boulevard dat exclusieve interview had, gewoon jaloersie bij haar.

 56. Chanel

  Nou net of RTL boulevard daar erg trots op moet zijn, wereldnieuws!!!! not.

 57. Anonymous

  Als jij als bnner het geluk hebt dat de media eens een keer iets niet te weten komt warom moet je het dan willen het zoveel maanden later alsnog ongevraagt te vertellen.

 58. Hartsema

  4 Uur per week “afkicken” en dat 2 weken lang?
  Had dat niet gewoon bij het CAD gekund in zijn omgeving?
  Oh nee, dat levert natuurlijk geen publiciteit op. Moet wel voor de media interessant gemaakt worden door een bekende afkicker te nemen.
  Zijn manager heeft zelf gebeld om het in de pers te brengen.

 59. Newhouse

  Reactie op ivana: Patty die opbiecht al jarenlang in het geheim een heroïnehoertje te zijn ?

 60. mark

  Die kan dus een dikke lijn onder zijn carriere zetten… :lol:

  En Paul de Leeuw gisteren in de Madiwodo show: hij was zeker verslaafd aan de druppels zaad die aan zijn huig bleven hangen. :-o

 61. Robin

  Reactie op mark:
  Wahaha die Paul!

  Ook ik heb nog steeds het vermoeden dat ie Gay is hoor.. en nee ‘t is geen wishful thinking.

  Ik vraag me nog steeds af wat hem er toe heeft gezet dat hij ging drinken enz.

  Magoed.. ik heb respect voor hem zoals ik al eerder zei

 62. Johan

  Wat aan de drugs gevangen in een kast. Man kom uit die kast iedereen heeft het al door behalve thomas zelf nog net even niet

  En geloof me hij ontkent net even iets te hard niet homo te zijn

 63. Adje

  Dat Thomas Berge op zijn minst bisexueel is, weet iedereen. Volgens mij valt hij op jongens en het is erg dat hij daar niet voor uit mag komen. Ik denk dat hij droomt van een lekkere neukbeurt met een jongen. Het is niet zo moeilijk te bedenken waarom hij in die troep is gevlucht. Als je alleen al ziet hoe nerveus hij een sigaretje staat te roken, weet je al genoeg. Volgens mij rookt hij er per dag een pakje Marlboro doorheen. Thomas, neuk gewoon een keer lekker met een jongen in plaats van die troep te nemen en luister niet naar mensen die dit jou het zwijgen opleggen.

 64. kevin

  thomas vat een puntje jonge eens een snatser altijd een snatser

 65. amal ghazouani

  Lieve Thomas. Berge
  Ik. Amal
  LekkeRding
  Ik hou van ik. Jou
  Winx. Club
  Bloom. Stella. Layla
  Tecna. Flora musa
  LekkeRding
  Ik. Jou van. Ik. Jou
  Amal hyves nl
  Tomas. Berge
  Van. Amal

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.