SBS 6: ‘Droomstart voor zaterdagavondshow’

SBS 6 is erg tevreden over de kijkcijfers van De Zaterdagavondshow met Marc-Marie & Beau. Het programma van producent Paul de Leeuw ging zaterdag van start met 905 duizend kijkers en was daarmee het best bekeken programma in haar tijdslot. “Ondanks het zomerse weer keken er bijna een miljoen mensen. Dit leverde een uitzonderlijk hoog marktaandeel op van 24,9 procent in de voor SBS 6 belangrijke doelgroep 20-49 jaar“, vertelt een woordvoerder van SBS zondagochtend.

Tv-kenner Bert van der Veer voorspelde een miljoen kijkers, maar die grens is niet gehaald. “Vanwege het zomerse weer keken er gisteren beduidend minder mensen televisie dan normaal op een zaterdagavond“, aldus de zegsman. “Toch wist De zaterdagavondshow met Marc-Marie & Beau het geweldige marktaandeel van 24,9 procent te behalen. Het Stedenspel op Nederland 1 en Tineke Schouten Posi-Tien op RTL 4, die beiden tegenover de zaterdagavondshow stonden geprogrammeerd, scoorden marktaandelen van 10 en 13,8 procent in diezelfde doelgroep.

Na de tv-show van Marc-Marie Huijbregts en Beau van Erven Dorens ging het vierde seizoen van de tv-show Het Beste Idee van Nederland met Henkjan Smits en Tooske Ragas van start. Die show trok 732 duizend kijkers. “De start van Het Beste Idee van Nederland werd eveneens goed bekeken. Op het hoogtepunt keken er 927 duizend Nederlanders. Hiermee was SBS 6 marktleider over de hele avond met 18.1 procent.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen