Publieke Omroep: ‘Ruim 130 nieuwe programma’s’

De Publieke Omroep introduceert in het nieuwe tv-seizoen meer dan 130 nieuwe programma’s. Daaronder bevinden zich veel journalistieke titels en Nederlands drama. Dat bleek donderdag tijdens de perspresentatie van de NPO. Voorzitter Henk Hagoort wil met het pluriforme aanbod blijven ‘verbinden’. “Als je programma’s wekelijks 85 procent van de Nederlandse bevolking bereiken, mag worden gesteld dat de Publieke Omroep een verbindende kracht is in de samenleving.

Er is veel journalistieke vernieuwing bij de NPO. Telegraaf-omroep WNL start elke dag om 7.00 uur met Ochtendspits, de opvolger van Goedemorgen Nederland, en op Nederland 2 presenteren EO, VARA en WNL ‘Uitgesproken’, de opvolger van Netwerk.

Onpartijdig is het nieuwe programma Nieuwsuur, dat zeven dagen per week op Nederland 2 nieuws, sport en achtergronden in één programma brengt. Op Nederland 3 komt GeenStijl-omroep PowNed elke werkdag met PowNews.

Op het gebied van drama staat de kijker onder meer ’t Spaanse Schaep (KRO) en de serie Rembrandt en Ik (EO) te wachten. Verder is er de nieuwe thrillerserie Overspel (VARA) en de onderwereldserie Penoza (KRO) met Monic Hendrickx.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen