Ook Holland’s Got Talent kost nu euro

Geplaatst op Sat 14 Aug 2010 om 14:20Foto: Nick van OrmondtHet tv-programma Holland’s Got Talent van RTL 4 is vanaf deze week niet meer gratis terug te zien via de online video- dienst RTL Gemist. Voor het terugkijken van een aflevering moet men voortaan 99 eurocent betalen. Popstars, de talentenjacht van concurrent SBS 6, blijft wel vrij beschikbaar. RTL Gemist vraagt voor steeds meer programma’s een bijdrage. Sinds deze maand moet de kijker ook een euro betalen voor een aflevering van de actualiteitenrubrieken Editie NL en RTL Boulevard.


84 Reacties op “Ook Holland’s Got Talent kost nu euro”


 1. Rogier

  Slecht….. :(

 2. Tim20 MJ

  jezus, wat een uitbuiting :?
  moeten we binnenkort ook betalen voor GTST?

 3. Nick

  Ik hoop gewoon dat er geen mens meer naar kijkt en dat ze dit domme idee dan weer terug draaien

 4. Stefan

  De auditieafleveringen zijn nog steeds gratis te bekijken. Net als bij x-factor zijn enkel de liveshows te bekijken tegen betaling.

 5. Mark

  Reactie op Tim20 MJ: Dat lijkt me niet want ze staan sinds kort ook allemaal op YouTube!

  Maar ik vind het echt belachelijk dat je er voor moet betalen.. Eigenlijk moet niemand gaan kijken!

 6. Sjors

  Reactie op Tim20 MJ: GTST was ooit het eerste programma dat betaald op internet terug te zien was. Gelukkig is dat later veranderd.

 7. NEGATIEF

  Nooit! Nooit zal ik betalen om iets terug te kunnen bekijken op internet.

 8. Snoepje.

  Wat een uitzuigers daar bij RTL.
  En er lopen nog wel zoveel mensen weg met RTL.
  Nou ik niet hoor, en nog nooit gedaan ook.

  IK DENK DAT HET HEEL FOUT IS WAT HUN DAAR ALLEMAAL AAN HET DOEN ZIJN.

  Maar daar komen ze in de toekomst vanzelf wel achter.
  Ik kijk toch liever naar SBS als straks de vakanties weer voorbij zijn komen er weer hele leuke nieuwe programma`s aan.

 9. 123

  Kwaliteit kost geld mensen…

 10. Zizi Possi

  RTL, is een onsympathieke zender waar alles om de pegels draait.
  Alsof iemand wil betalen om naar deze afschuwelik, vreselijk reclame zender en programma`s wil kijken.

 11. Colin

  Ik merkte het vanmiddag ook al op toen ik HGT wilde terugkijken, dat wordt dan maar morgen avond de herhaling…

 12. Lex

  mijn partner is 65% doof en kijkt Editie NL en RTL Boulevard op zijn computer via uitzending gemist met koptelefoon, zodat hij het geluid goed hard kan zetten. En ik weet dat veel slechthorenden hetzelfde doen. Ik vind het dus schandalig dat die mensen nu “gestraft” worden omdat ze niet “gewoon” TV kijken. Ik heb RTL hierover gemailt en die zeggen doodleuk dat als je hele uitzending wilt zien zonder te betalen, je maar de verschillends items moet aanklikken “want dan heb je ook de hele uitzending” (!)

 13. Mireille Bekooij

  De grootste Amerikaanse shows kun je gewoon gratis downloaden en dan zou ik zeker gaan betalen voor Nederlandse budget-tv

  Grappig..

 14. Anonymous

  Ik had RTL gemaild over dat ik het niet vond kunnen dat je voor RTL Boulevard moest bestalen, zonder gescheld en alles! Ik kreeg de mail terug dat ik maar naar tv moest kijken

 15. NEGATIEF

  Boulevard zou überhaupt niemand moeten kijken.

 16. Duzz

  straks moete we ook nog gaan betalen voor gtst… ojee.. laten we ze maar niet op ideeen brengeXD

 17. Bas

  Helemaal boycotten, komen ze er snel weer van terug.

 18. William

  Reactie op Mireille Bekooij: Dat is de Nederlandse bekrompenheid. co televisie, laat me niet lachen, ze bakken er maar weinig van. Laat ze eens kijken naar het buitenland, waar ze het wel kunnen. In Nederland kan nooit wat, omdat er geen geld voor zou zijn. Nee, wat ze eigenlijk willen zeggen is dat ze niet creatief zijn en ook voor flutprogramma’s veel geld willen verdienen. Ze willen totaal geen risico’s meer lopen, dan zijn het dus geen ondernemers. Dus waarom zij zich nog co noemen weet ik niet. Het enige verschil wat ik nog tussen de po en co zie, is dat bij de laatste reclames tussen programma’s zitten. Verder zie ik het verschil niet meer, of toch wel. De co wordt steeds slechter en nergens is meer geld voor, dus neergaande spiraal.

 19. wouter

  hd recorder aan zetten dus van mij krijgen ze geen cent

 20. Marijn

  Er zijn nog genoeg programma’s gratis via internet te zien. Verder zal ook SBS wel op termijn voor programma gemist laten betalen. Wat anderen ook al zeggen: neem het programma op dan hoef je niet eens via internet te kijken!

 21. Lex

  Reactie op Marijn: wat heeft het voor slechthorenden voor nut om op te nemen als de TV asociaal hard aan moet om het te kunnen verstaan. dan is uitzending gemist toch nuttig (zie mijn eerdere reactie)

 22. Duzz

  0,99 cent om 40 minuten naar albert te kijke… is me niet waard :)

 23. Marijn

  Reactie op Lex: Ik snap je reactie wel. Mijn opmerking was meer gericht op het grote publiek. Zit er trouwens geen koptelefoon aansluiting op de TV?

 24. NEGATIEF

  Reactie op Lex: In de meeste recorders en tv’s zit een aansluiting voor een hoofdtelefoon. Is dat misschien een optie? Moet je wel een flink verlengsnoer kopen voor de hoofdtelefoon, anders zit je zo met je neus op de tv.

 25. Chiel

  Reactie op Lex: Koptelefoon op tv aansluiten? Of met tweeen kijken; 2 koptelefoons en die apart afstellen. Zal gezellig tv kijken worden dan :lol:

 26. Anne

  Gadverdamme RTL. Overal geld inzien.

  Nou NEVER dat ik ga betalen!

 27. Lex

  koptelefoon op tv is natuurlijk een optie, maar ik heb de programma’s al gezien als mijn partner ze kijkt. Het gaat eigenlijk ook niet over ons, ik bedoel maar te zeggen dat veel slechthorenden nu “gestraf” worden. Als de commerciele omroepen de boel nou gewoon ondertitelen via teletext zoals met GTST was het probleem ook opgelost. De BBC doet het al minstens 15 jaar, waarom kan dat hier niet… Ongetwijfeld weer een geldkwestie. Maar bedankt voor het meedenken Chiel, Marijn en negatief ;))

 28. Colin

  Ik kan me ook eerlijk gezegd niemand voorstellen die het er voor over heeft om 1 euro te betalen hiervoor… als het gratis wordt uitgezonden op tv. Dan neem ik het gewoon mooi op op mijn upc kastje kan ik het gratis terug kijken :)

 29. Pepe

  Reactie op Zizi Possi: Wat ben je toch een walgelijk mens. Alsof bij SBS niet alles om de pegels draait. Maarja met zoveel flut op de zender bij SBS loopt er meer geld weg dan dat er binnenkomt!

 30. Pepe

  Reactie op Snoepje.: Zeer waarschijnlijk werk jij bij SBS. Jullie zijn allemaal jaloers dat bij RTL momenteel alles wel goed scoort. Bij SBS scoort…..euh…..uhm…..O ja Hart van Nederland goed, en daar is alles wel mee gezegd. Het is wel te merken dat jij het IQ hebt van een tuinhek!

 31. Anonymous

  Denk dat ze dit nog wel gaan terugdraaien, wie betaalt er nu 99 cent voor een tvprogramma….

 32. Ferryhelp

  Hart van Nederland scoort goed?
  Pardon.. neem de cijfers van een jaar terug eens er bij.
  Volgens mij mis je dan 50% van de kijkers.
  zat gemiddeld tussen d 1,5 en 2 miljoen kijkers in de zomer.

 33. Tim

  Chit!
  Ik wou er 2 kijken als ik terug kwam van vakantie, 1 aflevering kan ik nu opnemen, maar de andere niet.
  Hoop dat iemand het op YouTube ofzo zet.

 34. Anonymous

  Reactie op Tim20 MJ: Daar heb ik geen problemen mee :P

 35. JaJa

  Wat is er mis met een recorder?

  Mensen hier doen alsof ze recht hebben op bepaalde zaken. Maar uiteindelijk werkt het zo gewoon niet. De programma’s zitten bij een commerciele zender, en die willen winst draaien. En dat lukt niet met alles gratis maken. Het verdienen zit erin dat je of betaald of dat je losse items kijkt met streamspots. Voor niks gaat de zon op.

  Overigens klopt de redenering van rtl niet helemaal. Als je Boulevard terug wilt zien in fragmenten, dan mis je toch echt een deel van de uitzending, want niet alle onderwerpen vind je terug op internet.

 36. Anonymous

  Reactie op Lex: hoezo gestraft dan? bijna elke tv heeft een kop telefoon aansluiting! ook die van slechthorende. Waarom is dat geen optie?

  Opzich is het logisch dat ze geld vragen voor hun eigen gemaakte content.
  Zou wel handig zijn als ze meerdere betaal manieren zouden gebruiken:
  1. Per aflevering betalen
  2. Abonnements vorm (voor internet en digitale tv gemist)
  3. Eventueel een aflevering kijken met verplichte reclame-blokken zodat er toch nog geld verdient word.

 37. Chiel

  Reactie op JaJa: Inderdaad! We mogen blij zijn dat er zoveel programma’s al op internet te vinden zijn. Mooie service van de zenders.

 38. Anoniem

  Ik snap nu precies waarom mensen zeggen dat Nederlanders gierig zijn… Wat doe je moeilijk over 1 euro man:S het is toch een commerciële zender? Ik kijk ook alles terug via RTL Gemist, of het nou geld kost of niet, ik geef RTL groot gelijk.. Jullie verdienen het liefst toch ook veel geld? RTL wil precies hetzelfde, zakelijk gezien is het dus een goede keuze van RTL.

 39. NEGATIEF

  Reactie op Lex: Mee eens dat de CO hun programma’s eens moeten ondertitelen. Ongelooflijk dat ze dat niet doen. Talpa is destijds na een oproep van kijkers begonnen met ondertitelen voor doven en slechthorenden.

 40. NEGATIEF

  Reactie op Anoniem: Je kijkt alles terug op RTL Gemist, of het nu geld kost of niet? Of je liegt of je bent totaal gestoord.

  Je mag die dagelijkse euro voor Boulevard wel aan mij geven trouwens. Neem ik het wel voor je op. Ga ik intussen een leuke bestemming bedenken voor die ruim 200 euro per jaar die ik daarmee verdien.

 41. Timo

  Wat een geklaag om 1-1,30 euro. Als je het gratis wil kijken dan heb je meerdere opties. Het live op tv kijken, het opnemen met een dvr, vcr of de pc of via fragmenten met commercials ervoor. RTL Gemist is de enige VOD portal van de NPO, RTL en SBS die bijna dezelfde kwaliteit beeld en geluid hebben als op tv en het heel snel na de (original) airing op tv online heeft staan. Zowel de programma’s van de NPO en SBS hoef je niet full screen te zetten want dan zijn het alleen maar blokken / wazig beeld en low quality geluid. Kwaliteit kost nou eenmaal geld.

 42. Onzin

  Ik ben het eens met de mensen die hier klagen over het beleid van RTL. Ik wil graag de programma’s via uitzending gemist zien omdat ik vaak geen tijd heb om ze rechtstreeks te kijken, simpelweg omdat ik onregelmatig werk.
  Echter betaal ik wel gewoon mijn ziggo abonnement. En daar krijgen ze genoeg van binnen. Om nog maar niet te praten over de reclameblokken van 7 minuten per stuk ofzo.
  Ontzettend grappig dat sommige mensen het er blijkbaar voor over hebben om te betalen. Maar ik in ieder geval niet. En wat werkt RTL hiermee in de hand? Dat mensen de afleveringen gaan opnemen en posten op het internet voor degene die hem ook willen zien…
  En dan loopt RTL ook nog eens die reclame-opbrengsten mis.

  Maar goed vooral zo doorgaan RTL, dan kijk ik helemaal niet meer naar jullie zender en download ik gewoon alle programma’s die ik wil zien. Ben ik ook gelijk van al die achterlijke reclames af!!!

 43. LK

  Reactie op Snoepje.:

  Check je spelling alsjeblieft even. ‘Hun aan het doen zijn’? Echt campingzender niveau…

 44. Jurgen

  Reactie op Snoepje.:

  Die euro heb ik er wel voor over. Goede beeldkwaliteit, in tegenstelling tot sbs/veronica/net5 waar ze EXPRES de kwaliteit slecht houden van de video’s op hun website (ze hopen schijnbaar zo meer mensen via tv te laten kijken).

 45. Ayrton

  GTST komt volgend jaar naar Vlaanderen, dus het zal dan ook wel van dat zijn…

 46. Anoniem

  Reactie op NEGATIEF: Nou alles is misschien een groot woord, gemiddeld 4 tot 5 programma’s per dag waaronder het RTL Nieuws en dit is tot op heden nog kosteloos. Die 3 of 4 euro per dag doe ik niet moeilijk over nee.. Probleem is alleen dat ik een Mac PC heb, en veel programma’s niet eens meer kunnen worden afgespeeld omdat je er een WMP voor nodig hebt:S Dat is dat wel weer een beetje jammer.

 47. Anoniem

  Ik vind het echt onzin ik kan nog niet betalen via internet al zou ik dat willen (Ik woon nog bij mijn ouders voor de duidelijkheid) Ik ben erg teleurgesteld van de keuze die rtl heeft gemaakt om HGT geld te laten kosten om het terug te kunnen kijken. net dat programma :(
  Ik ben vaker te moe s’avonds om nog te kijken naar HGT daarom keek ik altijd HGT terug op het internet.
  Dat gaat jammer genoeg niet meer.
  ik hoop dat rtl het weer gratis maakt!

 48. Anonymous

  En dan die K U T reclamespotjes op de meeste D E B IE L E plekken. die lutser die dat doet moeten ze ontslaan

 49. Mamadanielle

  Echt slecht… Vind ik echt gewoon NIET kunnen, wat een onzin zeg… Ik ga daar echt niet voor betalen! Een euroo sjeetje wat een bullshit. Ik kijk holland got talent en popstars allebei, maar het komt tegelijk op tv.. Dus dan kijk ik voortaan gewoon holland got talent op tv en popstars op pc. Ik denk dat wel meer mensen op die manier zijn gaan denken, dus RTL, HIER SCHIET JE NIKS MEE OP!!

 50. De CO-boys snappen het niet

  Beginnen de CO-fans het nu eindelijk te snappen.

 51. jacqueline

  jammer, dan stopt het hier voor mij.

 52. Ronald

  Zoals eerder gemeld, beeldkwaliteit is erg goed, en als je er geen eurootje voor over hebt, voor een uur ontspanning, dan is dat wel een beetje zielig

 53. Lien

  Je bent zelf een beetje zielig Ronaldje. Slechte of goede kwaliteit. Mijn neus (en dat is netjes uitgedrukt!!! We kijken gewoon lekker niet. De groeten.

 54. Stan

  Pff slechte move.. Maar aan de andere kant ook weer slim.
  Ten eerste krijgen ze (weinig) geld voor het bekijken online maar gaan ook meer mensen denken ik ga het maar op tv kijken want anders moet ik betalen. En dus meer inkomsten voor RTL. Ze hebben liever op tv meer kijkcijfers als dat mensen het gratis online gaan kijken (of nu dan tegen betaling)

 55. Smash

  Ik heb er geen geld voor over, ze plaatsen toch tegenwoordig al reclame tussen de uitzendingen? Lijkt me meer dan genoeg?

 56. Ivan

  RTL probeert steeds meer geld te verdienen aan deze show, popstars trouwens ook. Terwijl ze niemand betalen voor de optredens, deze zijn en worden gratis gedaan. Google je hollands got talent, dan kom je overigens bij popstars / SBS terecht, wel een naai streek :) Klik hier maar eens : http://www.hollandsgottalent.nl Ben het overigens eens dat als je al die reclame filmpjes ziet, dat je niet voor de uitzending hoeft te betalen. Maar ja, met 16 miljoen nederlanders, wordt het wel lastig om de streaming servers goed beschibaar tehouden….. Waarschijnlijk wordt het binnenkort weer gratisssss…

 57. AJ

  Waarom niet zoals Engeland?
  Voor het programma reclame, elk reclame blok reclame en na het programma reclame?
  Al kost het natuurlijk ook wat om de uitzending te gaan knippen

 58. NEGATIEF

  Reactie op Ronald: Kun jij bij iedereen in de portemonnee kijken?

 59. PM

  BELACHELIJK, ik vind het makkelijker om op de PC terug te kijken,
  Maar als het zo moet raken ze in ieder geval mij kwijt als kijken en ik denk OOK VELE ANDEREN

  SUPERSLECHT, je moet ook overal voor betalen

  :(:(:(:(:(

 60. ARTHURHOFMAN.NL

  Reactie op 123:

  Ja, dus waarom zou je voor iets als dit betalen?

  Het hele commerciële zender-aanbod moet verdwijnen. Wat een vreselijke niet-inhoudelijke pulp.

 61. Chiel

  Reactie op Mamadanielle: Jou als kijker hebben ze weer terug. En Popstars is 3 keer per week te zien, HGT 2 keer. En opnemen kan ook nog.

  Goede service dat ze veel programma’s aanbieden, en de rest kijk je dan maar live op neem je op. Genoeg manieren dat het je niks kost.

 62. ARTHURHOFMAN.NL

  Reactie op Ronald:

  Hilarisch! Betalen voor iets dergelijks als dit is in mijn optiek een stuk zieliger…

 63. ARTHURHOFMAN.NL

  Reactie op LK:

  Tja, wat had je dan verwacht?

 64. Mark

  Nog even zeg wat een eikels daar bij rtl… ik wilde HGT terug kijken vanavond zie ik dat ik moet betalen…. dus niet ! daarnaast blijkt het dan ook alleen beschikbaar te zijn voor windows media player… ik kijk altijd op een IMAC van apple… dus als zou ik een euro willen betalen.. kan ik nog niks zien…

  Maargoed van mij krijgen ze geen cent. ik hoop dat iedereen er zo over denkt… ze verdienen genoeg aan reclame inkomsten.. die nu ook tussen EN achter de programma’s op gemist zitten… dus wat nou geld vragen !….

 65. Colin

  Reactie op Mark: Als ze er genoeg geld mee zouden verdienen zouden ze dit niet hebben gedaan ;)

 66. Mark

  Uiteindelijk maar de in 6 stukken opgedeelde versie gekeken wat dus betekend dat ik 12 reclame blokken heb gezien van campina…

  Dat is natuurlijk goed voor de sales afdeling van rtl.. want het advertentie bereik is op papier straks dubbel zo groot. Dus kan er nog meer geld worden gevangen voor advertenties op gemist… tsja…..

 67. Bensji

  Betalen? No Way!!!
  Slechte service van RTL
  Ik zet in het vervolg mijn HD recorder wel aan.
  Mensen doe daar niet aan mee.

 68. mel

  absoluut belachelijk

 69. ARTHURHOFMAN.NL

  Boycotten!

 70. carin

  ik vind het flauw echt belachelijk het hoeft toch ook weer niet altijd geld te kosten?!!!!!!!!!!!!!!!!! raar hoor jullie krijgen alleen maar nare berichtjes en veel mensen doen het toch niet betalen

 71. san

  Ik vind dit gewoon de grootste onzin. Maargoed, dan download ik hem wel…

 72. b

  echt bullshit!! uitbuiters

 73. Jan

  de uitzending misschien wel, maar alle kandidaten kun je nog gewoon gratis terugkijken. En daar draait het toch om? Dus zo’n drama is het nu ook weer niet.

 74. Anonymous

  Reactie op Bensji: GYHUNHGHYUNJKFG

 75. Nick Kusters

  Jammer van RTL. Hun online platform was wel aardig. Was nog een hoop aan te verbeteren, maar ze hadden wel het beste ‘gemist’ platform van nederland in handen.

  Door nu ook voor eigen producties geld te gaan vragen zorg je enkel dat er meer mensen gaan downloaden.

  Kijk maar hoe het in de states gaat. Alles wordt gecaptured en de omroepen moeten 8 reclame blokken in een webstream duwen om een beetje rendabel te zijn. Als ze het gewoon hun geld blijven verdienen met korte reclames gaan ze een betere toekomst tegemoed…

  Gelukkig wordt er in Nederland inmiddels ook lekker gecaptured…

 76. Draai dat f*acking terug man!

  #Stefan

  Helaas, je moet nu ook betalen voor de audities…

 77. jakobs

  idd de uitzuigers van rtl4 moeten hier echt mee stoppen LOL
  45 min reclame per uur levert ze nog niet genoeg op volgens mij :S
  rtl heeft een miljarden schuld zoals ik het heb begrepen staat die joopie van de ende voor paar 100 miljard in de min..help die arme man toch met die euro per filmpje…muahaha wat een grap dit ROFLMAO @ rtl en vande ende bloedvreters..

 78. cherwin

  kan niemand het op youtube zetten ofzo?

 79. John Doe 2

  @ Cherwin
  Kijk gewoon de herhaling

 80. Dom

  Waar slaat dit op. Dit is toch dom? Zo jaag je al je klanten weg want echt niemand gaat dat doen.

 81. Mila

  wilde net Hollands Got Talent terug kijken omdat ik het had gemist, kost het nu 1,30 ! verschikkelijk nu heb ik al geen zin meer de serie te volgen

 82. Eric

  Die 1.30 was vorig jaar ook al hoor…..Enne…eerlijk gezegd, je mist er niks aan, dus ga er lekker een lolly voor halen -)

 83. TVkijker34

  RTL4 slogan….pas op, kijken kost geld!!!! dat je voor die flutzenders nog moet betalen!!! R.I.P RTL

 84. Jasper

  Vanmiddag om 5 uur wordt HGT herhaald op RTL 8, mocht je het zoals ik gemist hebben en toch nog willen kijken.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.