Manager Wesley en Yolanthe boos op AVRO

Foto: Erik MullerArlette Lerby, de manager van het pas getrouwde koppel Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau van Kasbergen, vindt het alles behalve grappig dat de AVRO woensdag heeft gecommuniceerd dat zij een reallife soap over het glamourstel gaat uitzenden. Later bleek dat het om een publiciteitsstunt voor de satirische tv-show Koefnoen ging. “Interessant dat je namens een overheidsinstelling, wat de AVRO is, zomaar berichten via het ANP kunt verspreiden“, reageert Lerby in Shownieuws.

De AVRO verspreidde het nieuws over de zogenaamde reallifesoap via een persbericht en onder meer nieuwsdienst ANP nam het over. Later trok ANP het bericht terug. “Het ANP trekt het bericht in wegens opzettelijke verspreiding van misleidende informatie door de AVRO. Het betreft een publiciteitsstunt rond een parodie op het koppel. Pas na herhaald aandringen en een ontkenning door het koppel was de AVRO bereid dit te bevestigen“, liet de nieuwsdienst weten.

De omroep vindt dat het ANP zeurt. “Wij vonden het een enige persstunt. Jammer dat het ANP zo zuur reageert met die intrekking van het nieuwsbericht“, reageert ze.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen