Magere score voor afvalshow Sonja Bakker

Het tweede seizoen van S.O.S. Sonja, de afvalshow met Sonja Bakker, is woens- dagavond van start gegaan met magere kijkcijfers. De tv-uitzending op RTL 4 werd door 468 duizend mensen bekeken en was daarmee het 21ste best bekeken programma van de avond. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. RTL 4 wist met Bakker niet te winnen van Nederland 1, Nederland 3 en Veronica. Vooral Ajax – Dinamo Kiev op Nederland 3 was met ruim twee miljoen kijkers een grote concurrent.

Het eerste seizoen van SOS Sonja was vorig jaar een groot succes. “Gemiddeld keken er een miljoen mensen naar SOS en dat is heel veel voor een afvalprogramma. Het is mooi en integer gemaakt, niet ordinair. We maken niemand belachelijk. Anders zou ik er ook niet aan mewerken, ik heb om die reden verschillende formats afgewezen“, zegt Bakker in Televizier.

Een tweede seizoen was er bijna niet gekomen. “Eerst wilde ik het niet meer doen, het was te veel. Maar RTL bleef bellen: ‘Kom nou nog eens praten, SOS was zo’n succes’. En het was toch ook heel leuk om te doen. Ik heb er heel bewust over nagedacht: als ik alleen SOS doe, is het goed te combineren. Dan ben ik af en toe weg en heb ik tijd voor de kinderen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen