Talentenoorlog RTL 4 en SBS 6 van start

RTL 4 en SBS 6 beginnen vrijdagavond aan een nieuwe tv-oorlog, als beide zen- ders voor het eerst in de geschiedenis midden in de zomer met twee grote tv- shows beginnen: RTL 4 met Holland’s Got Talent en SBS 6 met Popstars. RTL hoopt vooral te scoren met de auditie van de veelbesproken Jacqueline, terwijl in Popstars het nieuwe jurylid Marc-Marie Huijbregts wordt geïntroduceerd. Wie de eerste slag in de talentenoorlog wint, wordt zaterdag bekend als de kijkcijfers gepubliceerd worden.

Zowel Holland’s Got Talent als Popstars beginnen vrijdag om half negen ’s avonds. Holland’s Got Talent, dat is verhuisd van SBS naar RTL ,wordt gepresenteerd door Robert ten Brink en in de jury zitten Dan Karaty, Gordon en Patricia Paay. Het presentatieduo van Popstars blijft Gerard Joling en Nance en in de jury zitten naast Marc-Marie Huijbregts ook Henkjan Smits, Maurice Wijnen en Simone Walraven.

Volgens Paay valt er voor de kijker wel wat te kiezen. “Wij hebben een iets ander soort show. Het is niet alleen maar zang, dit is meer gevarieerd. Mensen mogen alles doen wat ze maar denken dat entertaining is. Popstars gaat natuurlijk gewoon over zang.

Popstars scoorde afgelopen seizoen gemiddeld 1,6 miljoen kijkers. De laatste Holland’s Got Talent werd vorig jaar door 807 duizend mensen gevolgd. “Wij zien de start van Popstars met alle vertrouwen tegemoet!“, aldus een zegsvrouw van SBS.

De meest bekende tv-oorlog tussen RTL en SBS werd in 2006 uitgevochten. In dat jaar kwamen beide tv-stations op dezelfde avond met een show, waarin bekende Nederlanders dansten op ijs. De SBS-variant Sterren Dansen op het IJs won toen van Dancing on Ice op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen