RTL: ‘SBS vertelt niet de waarheid’

Foto: Nick van OrmondtRTL 4 vindt het onterecht dat zij door SBS 6 wordt neergezet als de veroorzaker van de komende tv-oorlog tussen Holland’s Got Talent en Popstars, die allebei op 9 juli van start gaan. Henkjan Smits noemt het ‘zó flauw’ en directeur Tina Nijkamp van SBS vindt het ‘jammer’, terwijl RTL deze dag naar eigen zeggen al heel lang vast heeft staan en van SBS bekend is dat zij pas in augustus wilde starten met Popstars. “In dat licht zijn hun reacties in de media dus nogal vreemd“, aldus een zegsman van RTL.

SBS heeft tot vorige week steeds augustus gecommuniceerd als startdatum van Popstars. Vorige week donderdag kwam opeens de startdatum 9 juli naar buiten. “Ik schrok er best wel van toen ik vanmorgen hoorde dat de directie al op 9 juli wil beginnen met de nieuwe reeks“, zei Popstars-host Gerard Joling toen in de krant.

RTL vermoedt dat SBS lucht heeft gekregen van haar plannen en daarom snel de startdatum heeft aangepast. Toen RTL deze week bekendmaakte dat ook Holland’s Got Talent van start gaat op 9 juli, reageerden SBS-kopstukken teleurgesteld in RTL. Volgens SBS is zij namelijk ‘al maanden’ bezig met een première op 9 juli.

Het feit dat de presentator van Popstars pas vorige week op de hoogte werd gebracht van 9 juli als startdatum en SBS nu stelt dat deze datum ‘al maanden’ vaststaat, lijkt niet met elkaar te rijmen. “Al deze verhalen kloppen dus niet en geven een heel onwaar beeld“, oordeelt de woordvoerder van RTL.

SBS-directeur Tina Nijkamp blijft bij haar standpunt dat RTL haar zender na-aapt. Ze benadrukt dat haar Popstars wel in de nieuwe tv-gidsen staat, en Holland’s Got Talent van RTL niet. Een slecht argument, vindt RTL. “De startdatum van een programma als dit is erg belangrijk, zie de Michael Jackson-programma’s. Daarom wilden we niet dat 9 juli zou uitlekken en hebben we bij wijze van hoge uitzondering de gidsen niet vroegtijdig hierover geïnformeerd“, legt de woordvoerder uit.

Holland’s Got Talent en Popstars nemen het op 9 juli voor het eerst tegen elkaar op. Een dag later zal blijken welk programma het best werd bekeken.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen