RTL en SBS participeren in project voor 3D-televisie

RTL Nederland en SBS Groep hebben hun medewerking toegezegd aan 3D LiveLab, een expertisecentrum dat als doel heeft om Nederland te ontwikkelen tot hèt expertisecentrum van Europa op het gebied van 3D-televisie. “SBS is zeer gedreven om te participeren in het 3D LiveLab. Dit najaar zal SBS starten met het aanbieden van NET 5 in 3D. In dat licht is het voor ons zeer interessant om ervaringen te delen en te leren van elkaars 3D-expertise“, zegt Josbert van Rooijen van SBS.

3D LiveLab is een nieuw initiatief van DutchView en 3DNL. Dutchview is in Nederland marktleider op het gebied van tv-registratie en 3DNL brengt organisaties samen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van 3D-producties. “3D heeft internationaal een onverwacht grote vlucht genomen en de Nederlandse media-industrie als geheel wil graag voorop lopen“, zegt Monique van Dusseldorp van 3DNL.

Het laboratorium van LiveLab is gevestigd in één van de televisiestudio’s van DutchView. “Het is een ontmoetingsplek, een plaats om ontwikkelingen te tonen, kennis te delen, te testen en relaties te ontvangen voor een kennismaking met 3D-TV. We nodigen alle partijen uit, dus ook onze concurrenten“, legt Georgette Schlick van DutchView uit. “Door actief samen te werken kunnen we de positie van Nederland als kenniscentrum voor 3D-TV en andere digitale mediaontwikkelingen enorm versterken. Een ontwikkeling waar iedereen van profiteert.

Om verzekerd te zijn van een vliegende start hebben DutchView en 3DNL verschillende partijen actief benaderd. Naast RTL en SBS heeft bijvoorbeeld ook Sony haar medewerking toegezegd aan dit platform.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen