RTL 4-baas Galjaard trots op score Holland’s Got Talent

Foto: Nick van OrmondtRTL 4 is erg tevreden met de kijkcijfers van Holland’s Got Talent, dat vrijdag van start ging met net iets meer dan een miljoen kijkers. Het tv-station spreekt van een ‘veelbelovende start’. “Dit is absoluut een mooie start om de vrijdagavond van het nieuwe tv-seizoen mee te beginnen“, zegt RTL 4-baas Erland Galjaard. “Met de gevarieerde talentenshow Holland’s Got Talent hebben we op de vrijdag wederom een sterk format weten neer te zetten en de kijker beloont dat met mooie cijfers.

In de commerciële doelgroep ‘Boodschappers 20 tot 49 jaar’ behaalde Holland’s Got Talent een marktaandeel van 29,2 procent. Het was het vierde best bekeken programma van de avond. “De kijker omarmt  RTL 4 al langer in het weekend door herkenbare en onderscheidende programma’s voor het hele gezin, zoals Ushi, Ik Hou Van Holland, TV Kantine en Wat Vindt Nederland?“, zegt Galjaard.

Galjaard is er blij mee dat zoveel mensen vrijdag inschakelden op 4. “Daar zijn we heel trots op. De vrijdagavond van RTL 4 heeft de kijker dan ook nog veel te bieden komend jaar met onder andere het nieuwe format The Voice en het ijzersterke X Faxtor.

Holland’s Got Talent trok bijna 300 duizend kijkers meer dan Popstars van concurrent SBS 6.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen