Regina Romeijn ziet geen kwaad in jobhoppen

Foto: AVROPresentatrice Regina Romeijn (33) ziet er geen kwaad in dat ze vaak van werkgever wisselt. Ze werd bekend door de EO-serie Zij Gelooft, Zij Niet, stapte over naar NET 5, presenteerde vervolgens voor de NCRV en nu zit ze bij de AVRO. Bovendien is ze komend najaar ook nog te zien in een nieuwe serie afleveringen van de realityshow Expeditie Robinson op RTL 5. “Jobhoppen wordt als iets negatiefs gezien, maar het gaat mij om het programma, niet om de plek“, vertelt Romeijn aan Avrobode.

Volgens Romeijn heeft ze zelf altijd actief zenders benaderd. “Toen het programma Zij Gelooft, Zij Geniet stopte, ben ik gaan bellen. Ik merkte dat ik veel respect kreeg van collega’s en die ingang gebruikte ik om actief zenders en omroepen te bellen, waarvan ik dacht: hier pas ik bij. Zo belandde ik bij NET 5. En het balletje rolde door naar de NCRV en tot slot de AVRO.”

Voordat de presentatrice bij de EO aan de slag ging, werkte ze in de reclame. “Leuk, maar ik vond het lastig dat je in de reclame behoeftes creëert die niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. En de stereotyperingen binnen de reclame vind ik vrij jammer. Is er eindelijk een zakenvrouw op televisie, loopt ze met sponzen onder haar arm, omdat ze zo zenuwachtig is voor een vergadering die ze moet leiden. Hebben we ooit een deodorantreclame gezien waarin een man met twee sponzen onder zijn arm loopt omdat hij bang is voor een meeting? Daar word ik nou woedend van.

Romeijn presenteert momenteel het AVRO-programma ‘Lekker!’ over cultuur en maatschappij. “Ik wil mensen raken. Ook met het programma dat ik nu maak: Lekker. Ik hoop dat de mensen die hebben meegewerkt, denken: wat was dit een prettig interview. Dat ze de kans hebben gehad zich te tonen zoals ze gezien willen worden.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen