Nieuwe publieke omroep heet NTR

NTR is de naam van de nieuwe publieke omroep, die ontstaat door een fusie van NPS, Teleac en RVU. Dat hebben de omroepen donderdag bekendgemaakt op een perspresentatie. NTR is een samenstelling van de beginletters van de fuserende omroepen. Alle program- ma’s van de omroepen worden vanaf 1 september onder de nieuwe naam uit- gezonden. SchoolTV is een belangrijke pijler van NTR. Ook gaat NTR samen met de NOS het Nieuwsuur maken, de opvolger van NOVA.

De NPS, Teleac bundelen hun krachten, omdat zij efficiënter met publiek geld willen omgaan en hun positie in het omroepbestel willen versterken. “Daarnaast zien de omroepen mogelijkheden om de kwaliteit van hun programma’s te versterken door inhoudelijke kruisbestuiving“, laat de NTR weten.

De NPS, Teleac en RVU hebben met elkaar gemeen dat ze geen leden hebben en dat hun taken in de wet zijn vastgelegd. Nu gaan zij op in NTR. “Het aantal gedwongen ontslagen blijft als gevolg van de fusie tot hooguit zes beperkt. Dit komt doordat de drie omroepen door reorganisaties al flink waren afgeslankt voordat ze de fusie in gingen“, zegt een woordvoerder.

NTR wil zich profileren als een omroep die staat voor kwaliteit, verrijking en persoonlijke groei. “De dubbele punt in het logo is daarvan het symbool. In de communicatie staan achter de dubbele punt de drie terreinen waar NTR zich op richt, te weten informatie, educatie en cultuur. Ook kunnen achter de dubbele punt woorden volgen die aangeven wat de programma’s de kijker en luisteraar bieden. Woorden als inzicht, verdieping en genieten.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen