Kandidaat klaagt Holland’s Got Talent aan

Foto: Nick van OrmondtZangeres Jacqueline spant een kort ge- ding aan tegen de tv-show Holland’s Got Talent van RTL 4. Ze stelt dat de makers haar hebben gemanipuleerd en dat het publiek werd gevraagd om na haar op- treden ‘boe’ te roepen. “Ik wil met name m’n gezin beschermen tegen uitzending van deze gemanipuleerde beelden en daarom heb ik tegen het programma een rechtszaak aangespannen“, zegt Jacqueline. “Ze zullen wel niet laten zien dat het publiek op commando boe moet roepen.

Jacqueline kwam op 21 juni in Hilversum op auditie bij Holland’s Got Talent en mocht van producent Blue Circle door naar de volgende ronde. “Daarop volgde meermalen instructies. Jacqueline mocht zich niet meer bescheiden opstellen en moest in elk interview vermelden dat zij goed is“, laat haar advocaat Maaike Weeda weten.

Op 29 juni moest Jacqueline in Barneveld aantreden voor een volgende optreden. “De microfoon en het geluid werden ineens loeihard aangezet, zodat het in de zaal hoorde alsof kanonnen werden afgevuurd. Jacqueline zong nog geen regel, toen Gordon haar al wegdrukte. De publieksopwarmer commandeerde het publiek om hard ‘boe’ te roepen, wat het niet deed.”

Het optreden werd binnen tientallen seconden afgebroken. “Daarna volgde nog een afslachting van de jury, waarbij Patricia Paay zich nog wel enigszins inhield. Ook nadat Jacqueline het podium had verlaten volgden nog beledigende opmerkingen van Gordon en Dan Karaty.

Jacqueline is er kapot van: “Als je aan een talentenjacht meedoet weet je dat je kritisch beoordeeld kan worden. Dat is voor mij geen enkel probleem. Alleen bij Holland’s Got Talent ben ik in de maling genomen. Alles leek een voorbedacht plannetje. Zij wilde mij als verwaande opera diva neerzetten om vervolgens afgebrand te worden door de jury. Ik ben heel erg geschokt.

Advocaat Maaike Weda wil uitzending nu voorkomen. “Ik beschik inmiddels over vele getuigenverklaringen van mensen die het optreden van Jacqueline hebben bijgewoond en die allen verklaren dat het publiek werd gemanipuleerd, dat het geluid en de microfoon niet in orde waren en dat Jacqueline geen eerlijke kans op een auditie is gegeven. Ik concludeer dan ook dat er sprake is van dwaling; een onjuiste voorstelling van zaken.

Het kort geding dient maandag om 15.30 uur in Amsterdam.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen