Heleen van Lindonk aan de slag bij SBS Productions

Foto: Arjan Brest van KempenHeleen van Lindonk, nu nog werkzaam bij tv-producent SNP, start half augustus als Hoofd Info- en Entertainment bij SBS Productions. In die  functie wordt ze eindverantwoordelijk voor alle info- en entertainmentprogramma’s van het productiehuis van SBS, zoals Popstars. Dat heeft SBS vrijdag bekendgemaakt. Eric Eljon, directeur van SBS Productions, is blij. “We zijn erg blij met de komst van iemand met zo’n grote staat van dienst als Heleen van Lindonk naar SBS Productions.

Eric Eljon vervolgt in een persbericht: “Met haar uitgebreide kennis en ervaring kunnen we ons verder ontwikkelen als producent van info- en entertainmentprogramma’s zoals Popstars dat 9 juli aanstaande van start gaat. Heleen is bij uitstek degene die het succes van Popstars nog verder kan uitbouwen.

Heleen van Lindonk volgt Pascal van Meerten op, die recentelijk werd benoemd tot zendermanager van SBS 6. Van Lindonk: “Ik heb de mensen bij SBS Productions leren kennen als een heel positief ingesteld team. Iets wat ook geldt voor de zendermanagers bij SBS Broadcasting. Ik kijk ernaar uit om deel uit te gaan maken van deze enthousiaste groep televisiemakers. Verder zie ik in mijn nieuwe functie een aantal creatieve uitdagingen die ik graag aanga.

Van Lindonk is sinds 1990 werkzaam bij televisie. Ze begon bij Joop van den Ende Producties waar ze vanuit de redactionele kant betrokken was bij alle grote amusementshows. In 1998 stapte ze over naar BNN, gevolgd door John de Mol producties. Ook hier was ze betrokken bij bijna alle grote shows.

In 2002 werd Van Lindonk eindredacteur van de eerste editie van Idols. Bij Endemol maakte ze verder drie seizoenen Dancing With the Stars en zette ze Deal or No Deal op. Drie en een half jaar geleden maakte ze de overstap naar SNP Media waar ze actief is als Gedelegeerd Producent Amusement. Nu vertrekt ze naar SBS.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen