RTL brengt politieke tweets op televisie

Foto: RTLRTL Nederland geeft twitter-berichten van politici vanaf woensdag door via teletext. Op deze manier wil RTL kijkers de mogelijkheid bieden om tegelijkertijd het verkiezingsprogramma Wat Kiest Nederland en de tweets van twitterende politici te volgen. “De Nederlandse verkiezingsstrijd leeft enorm op Twitter. De door RTL uitgezonden tv-debatten waren zeer populaire en veelbesproken Twitter-topics“, laat Arno Otto, directeur digitale media bij RTL Nederland, woensdag weten.

Volgens Otto leeft Twitter ook onder de kijkers van de talkshow Wat Kiest Nederland, dagelijks om half elf op RTL 4. “Ook tijdens de uitzending van Wat Kiest Nederland gaan kijkers en politici met elkaar via Twitter in debat over wat de gasten in het programma zeggen. Omdat lang niet iedereen een computer in de buurt van zijn tv heeft staan, bieden wij de kijkers met deze nieuwe dienst een unieke kans om via RTL Text de twitterberichten te volgen.

De politieke tweets zijn gratis te volgen op de pagina’s 141 tot en met 143 van RTL Text. Op de pagina’s 141 (politieke partijen) en 143 (politici) ziet de kijker onder in beeld de laatste updates. De rest van het beeld geeft gewoon het tv-signaal weer. Op pagina 142 (politieke partijen) en 144 (politici) is de Twitter-update beeldvullend.

Het bedrijf TSS Cross Media Group heeft de integratie van Twitter en Teletext mogelijk gemaakt. “Twitter op TV maakt Twitter erg relevant, toegankelijk en waardevol voor zowel de twitteraars als ook de volgers. Deze politieke Twitter op TV is ideaal om de mening van alle spelers in de politieke arena te ontsluiten en een fraai voorbeeld van de diensten die TSS kan leveren“, geeft directeur Jaap Abarbanel aan.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen